Перейти до змісту Перейдіть на ліву бічну панель Перейдіть на праву бічну панель Перейти до нижнього колонтитула

9 травня в Україні відзначаємо День Європи

9 травня в Україні відзначаємо День Європи

Цьогоріч Україна вперше за двадцять років долучилася до заходів з нагоди Дня Європи — свята, яке традиційно 9 травня відзначається в Європейському Союзі та інших країнах. Цей день встановлено Указом Президента України Володимира Зеленського від 8 травня 2023 року задля зміцнення єдності народів Європи, забезпечення миру, безпеки й стабільності на Європейському континенті і в нашій країні.

Однак, зараз українці переживають найбільш криваву війну з часів Другої світової війни. Маємо чудовий привід висловити подяку країнам – членам Європейського Союзу за підтримку та допомогу у боротьбі з російським злом. Країни, які раніше були просто сусідами, стали для нас близькими друзями, помічниками та для багатьох — прихистком.

Сьогодні Україна як ніколи близька до повноправного членства у ЄС. Саме зараз українці демонструють, що демократія , людська гідність і права людини є нашою природною потребою, і ми готові їх відстоювати. Сьогодні наші мужні Герої не лише захисники своєї Землі, а й щит безпеки для усієї Європи від рашистської орди. А українці — приклад мужності, незламності та єдності.

Терпіння нам, мужності, наснаги. Разом до Перемоги! Україна — це Європа!

0 коментарів

Поки що немає коментарів

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *