Перейти до змісту Перейдіть на ліву бічну панель Перейдіть на праву бічну панель Перейти до нижнього колонтитула

БАБИН ЯР – ОДНЕ З МІСЦЬ НАЦІОНАЛЬНОЇ ПАМ’ЯТІ ГРОМАДЯН УКРАЇНИ ВСІХ НАЦІОНАЛЬНОСТЕЙ

БАБИН ЯР – ОДНЕ З МІСЦЬ НАЦІОНАЛЬНОЇ ПАМ’ЯТІ ГРОМАДЯН УКРАЇНИ ВСІХ НАЦІОНАЛЬНОСТЕЙ

Сьогодні, 29 вересня, 81-ша роковина одного з найжахливіших символів Голокосту – масових розстрілів мирного населення в урочищі Бабин Яр у Києві, вчинені нацистами у 1941-1943 роках.

Пам’ять про трагедію Бабиного Яру вшановується в Україні на державному рівні. Це свідчення того, що в колективній пам’яті народу подібні скорботні події не мають жодних часових проміжків.

У 1942 році у Кутах німецькими нацистськими окупантами репресовані – убиті або вивезені до концентраційних таборів – понад 2200 євреїв. Водночас Бабин Яр – одне з місць національної пам’яті громадян України всіх національностей. Вшановуючи пам’ять жертв Голокосту, ми так само пам’ятаємо тих, хто пройшов дорогою смерті і загинув у часи Голодомору та Великого терору, геноциду ромів і депортації кримських татар. Трагедія українського єврейства – це трагедія всього українського народу.

Сьогодні триває боротьба за власну територію та відновлення історичної справедливості, захищаємо свою націю та свої цінності. Боремося за те, щоб не допустити повернення на українську землю тоталітарних режимів та повторення таких злочинів проти людства.

Схиляємо голови в скорботі за невинними жертвами

0 коментарів

Поки що немає коментарів

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *