Перейти до змісту Перейдіть на ліву бічну панель Перейдіть на праву бічну панель Перейти до нижнього колонтитула

Дев’ять років тому від отриманих на війні поранень помер Захисник України, доброволець, наш земляк – Микола Юрійович БУДЗ 20.02.1964 – 24.11.2014

Дев’ять років тому від отриманих на війні поранень помер Захисник України, доброволець, наш земляк – Микола Юрійович БУДЗ
20.02.1964 – 24.11.2014

Микола Юрійович народився і виріс в селі Старі Кути. У 1989 році здобув вищу освіту інженера-механіка у Львівському сільськогосподарському інституті. Пізніше здобув другу вищу освіту в галузі будівництва. Після навчання одружився і проживав на Закарпатті в селі Чорнотисів Виноградівського району, де працював у місцевому колгоспі. Пізніше їздив на заробітки.

В час війни — доброволець. В лавах оборонців Дебальцевого перебував понад 3 місяці. 23 листопада 2014-го взвод Будза потрапив під обстріл поблизу Дебальцевого під час проведення операції з прикриття відходу та ротації механізованого батальйону. Капітан зазнав осколкових поранень та забій грудної клітини, був доправлений до Харківського шпиталю, прооперований, проте наступного дня ввечері помер — відірвався тромб.

У Миколи Юрійовича залишилися дружина та двоє дорослих синів. Похований у Чорнотисові. Схилімo гoлoви! Світлий спoмин прo нашого земляка, мужньoгo oбoрoнця укрaїнської землі, відважного лицаря неба, нaзaвжди зaлишиться у нaших серцях!

За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі під час російсько-української війни нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ступеня (26.02.2015, посмертно).
Вічна пам’ять і слава Герою!

0 коментарів

Поки що немає коментарів

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *