Перейти до змісту Перейдіть на ліву бічну панель Перейдіть на праву бічну панель Перейти до нижнього колонтитула

«Долаючи розломи в громадах»

«Долаючи розломи в громадах»

Тепла і продуктивна зустріч відбулася вчора, 10 травня, з представниками Карітас Коломия у рамках проєкту «Долаючи розломи в громадах». Мета заходу – покращення комунікації між ВПО і місцевим населенням.

Завітали на зустріч Кутський селищний голова Дмитро ПАВЛЮК, секретар ради Сергій Колотило, керуючий справами (керуючий виконкому) Ярослав Бринський, начальник відділу культури, туризму, молоді та спорту Володимир Подоляк, представники Кутської сел
ищної ради, директорка Кутської дитячої художньої школи імені Івана Брошкевича Марія Михайлишин, внутрішньо переміщені особи та місцеві жителі. Зустріч розпочали зі спільної молитви на чолі з отцем Дмитром Коцабою, настоятелем ПЦУ «Покрови Пресвятої Богородиці» та отцем Михайлом Будзаном, настоятелем ПЦУ «Святого Володимира Великого». Ініціатори заходу активно спілкувалися з ВПО, представниками місцевої влади, священниками та жителями громади. Селищний голова Дмитро ПАВЛЮК подякував Карітас Коломия за плідну співпрацю та надав конструктивні пропозиції для подальшої роботи.

Обговорили дуже багато різносторонніх питань про адаптацію ВПО у громаді, комунікацію з владою та місцевими жителями. Чи не кожен із присутніх розповідав із власного досвіду про співжиття з новими мешканцями громади, яких з рідних домівок вигнали обстріли ворога.

Варто зазначити, що за весь період війни робота проводиться справді титанічна, і, зізнаємося, було дуже приємно почути схвальні відгуки від представників Карітас Коломия, які відзначили, що співпраця та ставлення до внутрішньо переміщених людей у громаді на високому щаблі. Звісно, працювати є над чим і надалі, є багато питань, які потребують негайного вирішення. У ході спілкування, відповідно народилися чудові спільні ідеї, що вже просяться для реалізації.

Також між Карітас Коломия та Кутською селищною радою було підписано Меморандум про подальшу співпрацю.

Разом переможемо!

0 коментарів

Поки що немає коментарів

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *