Перейти до змісту Перейдіть на ліву бічну панель Перейдіть на праву бічну панель Перейти до нижнього колонтитула

ГІРСЬКІ РІЧКИ НЕ ДЛЯ КУПАННЯ!

ГІРСЬКІ РІЧКИ НЕ ДЛЯ КУПАННЯ!

Літо завжди ототожнюється зі спекою та бажанням покинути будинок чи квартиру, щоб відправитися до лісу чи до річки. Купання сприяє фізичному та моральному задоволенню людини, допомагає позбутися стресів. Але, на жаль, для декого відпочинок біля води та на воді закінчується трагедією.

Кутська територіальна громада – край гірський. Річка Черемош, безліч маленьких річечок та потічків стають небезпечними для купання через свою непередбачливість та примхливість.

Гірські річки мають стрімку течію, що може збити з ніг. Дно і береги таких річок кам’янисті, тому можна отримати важкі травми при падінні. Можна впасти, послизнувшись на мокрому і ковзкому камінні, коли тільки входиш у воду.Необхідно усвідомлювати, що, всі, хто наважуються купатися у гірських річках, роблять це на власний страх і ризик. Купання у таких водоймах є небезпечним.

Загалом перебування біля води та на воді передбачає суворе дотримання правил поведінки під час купання і катання на плавзасобах, постійний контроль за дітьми у воді з боку дорослих.

Безпечніше відпочивати на воді у світлу частину доби. Купатися дозволяється в спокійну безвітряну погоду при температурі води не менше +18, повітря не нижче +24.

Якщо ви все ж вирішили взяти на себе відповідальність за себе та своїх дітей, скористайтесь основними порадами:
– не лізьте у воду в незнайомому для вас місці;
– уникайте води зі швидкою течією;
– не заходьте у воду напідпитку;
– ніколи не плавайте наодинці, особливо якщо не впевнені у своїх силах;
– не пірнайте з берега, гірки, дерева;
– у воду слід входити неспішно, обережно пробуючи дно ногою.

Особливо стежте за дітьми, адже їхня поведінка у воді не передбачувана! Основною причиною загибелі людей на воді є страх. У більшості випадків тонуть ті, котрі вміють плавати. Причина – зайва впевненість у своїх і діях. Якщо ви потрапили у потік холодної води і починає зводити ноги та хапає «корч», то головне – не злякатися. Треба зануритися у воду і сильно потягти рукою на себе ступню за великий палець.

Будьте обережні під час відпочинку на воді, щоб він був для вас та ваших дітей безпечним! За оперативними даними #ДСНС, на водних об’єктах України з початку літа, фактично за тиждень, загинуло 25 людей, з них – п’ятеро дітей. Врятовано за цей період семеро громадян, із них – троє дітей. Ми вкотре нагадуємо вам про те, що необхідно дотримуватися елементарних правил поводження на воді, бути обережними та берегти своє життя!

0 коментарів

Поки що немає коментарів

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *