Перейти до змісту Перейдіть на ліву бічну панель Перейдіть на праву бічну панель Перейти до нижнього колонтитула

КУТСЬКИЙ ЛІЦЕЙ СЕРЕД ПЕРЕМОЖЦІВ СЬОГОДНІШНІХ ЗМАГАНЬ

КУТСЬКИЙ ЛІЦЕЙ СЕРЕД ПЕРЕМОЖЦІВ СЬОГОДНІШНІХ ЗМАГАНЬ

Як відомо, на території селища Кутів знаходиться турбаза «Черемош» – структурний підрозділ Івано-Франківського обласного державного центру туризму і краєзнавства. Функціонує його відділ і в райцентрі – Косові. Загалом на Косівщині та Снятинщині діє 21 гурток різноманітного спрямування.

Сьогодні, 16 червня, у Кутах гуртківці долали туристично-краєзнавчу смугу перешкод. Участь у змаганнях взяли представники і представниці Кутської, Косівської, Яблунівської, Заболотівської та Рожнівської територіальних громад. Серед наставників – Юрій Ласитчук (очільник Косівського відділу), Іванна Пилип’юк (керівник гуртка у Кутському ліцеї), Леся Гаврилюк, Тарас Пасайлюк, Валерій Яковчук, Олексій Негрич, Василь Павлюк, він же отець Василь (усі – керівники гуртків туристично-краєзнавчого спрямування у своїх громадах). До речі, Івано-Франківський центр – єдиний, де функціонують гуртки з назвою «релігійне краєзнавство».

Перша частина змагань минула на території турбази, друга – у парку, на Вічевому Майдані.

Гуртківці змагалися у вправності встановлювати намет, розгадувати завдання вікторини, переносити «потерпілого», долати «болото», переправлятися паралельними тросами, проходити лабіринтом-«павутиною», а на завершення був квест: пошук заздалегідь захованого призу.
За підсумками змагань командам-переможницям були вручені почесні грамоти та солодощі. Перше місце посіла команда Старокосівського ліцею, друге-третє – розділили представники команд Кутського та Косівського (ім. Ігоря Пелипейка) ліцеїв.

У колі учасників змагань побував селищний голова Дмитро Павлюк, поспілкувався з дітьми та їхніми наставниками. Перед початком нинішніх змагань гуртківцям були вручені почесні грамоти за туристично-краєзнавчі досягнення у навчальному році, який завершився.

Пресслужба Кутської селищної ради

0 коментарів

Поки що немає коментарів

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *