Перейти до змісту Перейдіть на ліву бічну панель Перейдіть на праву бічну панель Перейти до нижнього колонтитула

Кутський селищний голова Дмитро ПАВЛЮК взяв участь у Lviv Urban Forum

Кутський селищний голова Дмитро ПАВЛЮК взяв участь у Lviv Urban Forum

У Львові пройшов Urban Forum, в якому взяли участь понад 700 учасників – голови громад, архітектори, урбаністи, фахівці зі сталого розвитку міських територій різних країн світу, представники міжнародних організацій, що допомагають українським містам.

Віталій Кличко, голова Асоціації міст України, мер Києва, зазначив, що відбудова України така ж важлива тема для прогресивного світу та союзників України, як і підтримка Збройних Сил України та наближення нашої Перемоги: «Саме тому важливо мати спільні візії, проєкти та думки», – наголосив Віталій Кличко.
Андрій Садовий, міський голова Львова, голова Львівського регіонального відділення Асоціації міст України зазначив, що сьогодні маємо говорити не просто про відбудову зруйнованих будівель, а про створення нових міст без радянської спадщини.

Lviv Urban Forum це унікальна подія, яка дає шанс громадам переосмислити все міське планування, позбутися радянських бачень, набути безцінного досвіду, аби реалізувати його на місцях.

Під час Форуму понад 40 спікерів світового рівня ділилися досвідом про те, як відбудувати Україну, чи потрібно відновлювати зруйновані простори і об’єкти в тому вигляді і тій системі цінностей, яка була закладена ще в радянські чи пострадянські часи, яку стратегію розвитку обрати громадам, що втратили свій найцінніший ресурс — людей. А також, як зробити простір таким, щоб мешканці захотіли повернутися і реалізуватись у своїй громаді — комфортним, інклюзивним і безпечним для життя. Як оптимізувати бюджет і ресурси, щоб створювати недорогі, але ефективні рішення, та як в громадському просторі зберегти пам’ять про події і людей, які творять нашу історію сьогодні.

Протягом Lviv Urban Forum учасники з різних міст та країн ділилися атмосферою та досвідом, вивчали велоінфраструктуру Львова, відвідували пам’ятні місця, слухали надихаючі лекції та працювали у воркшопах. Кожен з учасників, не залежно від досвіду, переймав нові ідеї та підходи, щоб надалі якісно відновлювати та розвивати свої міста.

0 коментарів

Поки що немає коментарів

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *