Перейти до змісту Перейдіть на ліву бічну панель Перейдіть на праву бічну панель Перейти до нижнього колонтитула

Організація професійного навчання зареєстрованих безробітних

Організація професійного навчання зареєстрованих безробітних

 Передумовою якісного вирішення питання працевлаштування безробітних є тісна співпраця державної служби зайнятості та роботодавців. Дуже важливо правильно обрати і здобути професію, та не менш важливо знайти роботу за цією професією. Тому, щоб не поповнювати лави безробітних або щоб довго в них не затримуватись, треба здобувати професії, які потребує сучасний ринок праці. Саме тому одним з пріоритетних напрямків активної політики зайнятості, яку сьогодні проводить служба зайнятості області, є професійна підготовка, перепідготовка та підвищення кваліфікації безробітних відповідно до вимог ринку праці.

В сучасних умовах розвитку економіки найбільш затребуваною формою професійного навчання безробітних є підвищення їх кваліфікації. Популярними є такі різновиди підвищення кваліфікації: стажування на робочому місці, на яке претендує безробітний, та курси цільового призначення з метою набуття нової компетенції та подальшого легального працевлаштування.

Протягом січня – лиcтопада 2021 року професійним навчанням охоплено 5540 осіб з числа зареєстрованих безробітних, що складає 16,2% від загальної кількості осіб, які зареєстровані як безробітні. Серед них, 2819 осіб або 51% підвищували свою кваліфікацію шляхом стажування на робочих місцях у роботодавця, 2314 осіб або 42% набували нових компетенцій на курсах цільового призначення, 407 осіб або 7% проходили професійну підготовку та перепідготовку у  професійно-технічних закладах освіти за робітничими професіями.

Свідченням успішної організації професійного навчання зареєстрованих безробітних є високий відсоток працевлаштованих після його закінчення.

0 коментарів

Поки що немає коментарів

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *