Повідомлення системи RASFF: сальмонела в польській курятині і атропін в іспанському кукурудзяному попкорні
26.04.2021 р. № 136
Головам територіальних громад Івано-Франківської області
З метою інформування громадськості та доведення до широкого читацького загалу (в т.ч. шляхом публікації на офіційних веб-сайтах територіальних громад та сторінках у соціальних мережах ),
Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області (76019 м. Івано-Франківськ, вул. Берегова, 24, тел. 51-13-89, ifdergprod@vetif.gov.ua) подає наступну актуальну інформацію.
Повідомлення системи RASFF: сальмонела в польській курятині і атропін в іспанському кукурудзяному попкорні
Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області інформує, що до Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів надійшли повідомлення через систему швидкого оповіщення щодо харчових продуктів та кормів:
– від 20.04.2021 р. № 2021.1740-fup 5 стосовно виявлення Salmonella enterica ser. Enteritidis (phagetype 6D /25g) у заморожених курячих ніжках, що експортувались з Польщі до країн-членів ЄС, після чого зазначену продукцію перероблено на м’ясо механічного обвалювання (виробник: Cedrob S.A., Ciechanów; відправник: AMP Logistyka Sp. z o.o., Plonsk) та надіслано до України (отримувач: ТОВ «Аркада Фінанс», вул. Журналістів, 13, м. Дніпро, 49023).
– від 21.04.2021 р. № 2021.0236-fup 5 стосовно виявлення атропінy (23; 35µg/kg-ppb) та скополаміну (1.2; 1.9 µg/kg-ppb) у кукурудзяному попкорні, що експортувався з Іспанії (виробник: Liven S. A., Sant Cugat Del Valles) до України (отримувач: ТОВ «Київ Бізнес Рус», вул. Корабельна, 6, м. Київ, 04080).
Держпродспоживслужба в Івано-Франківській області попереджає операторів ринку, які використовують у виробництві та/ або здійснюють обіг вищезазначеної продукції, про необхідність вилучити її з виробництва та /або обігу та у строк не більше двох робочих днів письмово інформувати про виявлену невідповідність Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області, що передбачено частиною 3 статті 20 Закону України “Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів”.
Шановні споживачі! У разі виявлення в обігу цієї продукції, повідомляйте Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області за тел.: (0342) 511389, 511392 або звертайтесь до районних, міський управлінь, відділів Головного управління.
0 коментарів