Перейти до змісту Перейдіть на ліву бічну панель Перейдіть на праву бічну панель Перейти до нижнього колонтитула

У КУТСЬКІЙ СЕЛИЩНІЙ РАДІ та ГРОМАДІ ВАКЦИНУЮТЬСЯ

У КУТСЬКІЙ СЕЛИЩНІЙ РАДІ та ГРОМАДІ ВАКЦИНУЮТЬСЯ

«COVID-19 на собі жителі нашої громади почали відчувати усередині березня минулого року. Саме відтоді почали фіксуватися поодинокі випадки захворювання. Відповідно забір матеріалів нашими медиками на місцевому рівні з метою відправки до Івано-Франківська розпочався у травні того ж року», – каже Ігор Грабовецький, директор КНП «Кутська міська лікарня».

За словами керівника закладу, коронавірусом перехворіла третина медперсоналу. Форми були різними – від легкої до важкої.

Як і належить, працівники Кутської лікарні відразу почали проводити попереджувальну та роз’яснювальну роботу: відвідували заклади освіти, культури, доносили належним чином інформацію до підприємців тощо. Доводили загалу громади про необхідність раннього виявлення хвороби, знайомили з симптомами та алгоритмом дій. Серед обов’язкових речей – носіння масок, миття рук із використанням дезінфекційних засобів, вологе прибирання, дотримання відповідної дистанції у багатолюдних місцях.

«На цей час у Кутській міській лікарні вакцинували 375 осіб, теж чимало таких, хто пройшов щеплення у Косові, Івано-Франківську, Вижниці та інших громадах і областях України. Нині ми маємо у своєму розпорядженні дві вакцини: «Aastrazeneca» та «CoronaVac». У нашому райцентрі можна вакцинуватися «Pfaizer» та «Moderna». Наші медичні бригади пройшли відповідне навчання», – говорить Ігор Ярославович.

У Кутській селищній раді відповідально ставляться до щеплення як запобіжного заходу від захворювання на COVID-19 або важкого перебігу хвороби. На сьогодні вакцинувалися понад 50 відсотків осіб.

Після щеплення усі отримують свідоцтво про вакцинацію, яке необхідне зараз не тільки для перетину кордону з іншими країнами, але й у багатьох інших сферах життя та діяльності.

Очікується, що у найближчий час масово вакцинуватимуться освітяни, адже їх спонукає до цього новітнє чинне законодавство. «Раніше чи пізніше, але ця підступна хвороба добереться до кожного. Як фахівець і як громадянин, рекомендую вакцинуватися усім, хто на момент щеплення не має протипоказань. Це дозволить уберегтися від коронавірусу та попередити можливі важкі його наслідки. І не потрібно хвилюватися: будь-яке щеплення здебільшого супроводжується короткочасним підвищенням температури та загальною слабкістю організму», – підсумовує Ігор Грабовецький.

Пресслужба Кутської селищної ради

0 коментарів

Поки що немає коментарів

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *