В Держпродспоживслужбі Івано-Франківщини відбувся тренінг з посилення готовності реагування у випадку спалаху грипу птиці
В Держпродспоживслужбі Івано-Франківщини відбувся тренінг з посилення готовності реагування у випадку спалаху грипу птиці
1 3 серпня 2021 року в Держпродспоживслужбі відбувся симулятивний тренінг “Підвищення обізнаності та посилення готовності реагування у випадку спалаху грипу птиці на території Івано-Франківської області”. Практичний блок заходу було проведено на базі ТОВ «Снятинська Птахофабрика» та Коломийської міжрайонної державної лабораторії Держпродспоживслужби.
В заході взяли участь спеціалісти управлінь, відділів Головного управління Держпродспоживслужби в області, що відповідальні за напрямок безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини, спеціалісти районних, міських державних лікарень ветеринарної медицини та лабораторій Держпродспоживслужби – загалом 54 учасники.
Під час тренінгу було практично опрацьовано відбір проб стандартного зразка під час підозри на грип птиці, а саме – відбір трахіальних та клоакальних змивів, відбір крові.
Крім того проводився паталогоанатомічний розтин загиблої птиці та відбір, пакування і транспортування патологічного матеріалу для проведення лабораторних досліджень.
Обговорено та практично відпрацьовано методи проведення стемпінг-ауту птиці при ліквідації грипу птиці (методи безкровного умертвіння птиці).
Поведено імітацію засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії з розроблення плану заходів по оздоровленню та визначення межі неблагополучного пункту, зони обмеження.
Крім того, було обговорено послідовність проведення епізоотичного розслідування під час спалаху пташиного грипу.
0 коментарів