Перейти до змісту Перейдіть на ліву бічну панель Перейдіть на праву бічну панель Перейти до нижнього колонтитула

В Україні з 01 лютого 2022 року почала діяти постанова КМУ, якою встановлено мінімальні роздрібні ціни на пластикові пакети

В Україні з 01 лютого 2022 року почала діяти постанова КМУ, якою встановлено мінімальні роздрібні ціни на пластикові пакети

Вже з 1 лютого 2022 року ціни на пластикові пакети зафіксували – інформують спеціалісти сектору контролю за регульованими цінами Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області.

Згідно з рішенням уряду, щонайменше 2,00 грн.  вартують торбинки без ручок та бічних складок;  2,50 грн. такі ж, але з бічними складками;  3,00 грн. – звичайна маєчка.

Розповсюдження пластикових пакетів здійснюється виключно на платній основі згідно ст. 2 ЗУ «Про обмеження обігу пластикових пакетів на території України».

Роздрібні ціни на пластикові пакети не можуть бути нижчими за мінімальні ціни, що встановлюються Кабінетом Міністрів України.

Вимоги ст. 2 ЗУ «Про обмеження обігу пластикових пакетів на території України» щодо заборони розповсюдження пластикових пакетів не поширюються на:

1) біорозкладні пластикові пакети;

2) надтонкі пластикові пакети шириною до 225 міліметрів (без бокових складок), глибиною до 345 міліметрів (з урахуванням бокових складок), довжиною до 450 міліметрів (з урахуванням ручок), що призначені для пакування та/або транспортування свіжої риби, м’яса та продуктів із них, сипучих продуктів, льоду та розповсюджуються в об’єктах роздрібної торгівлі як первинна упаковка.

Заборона на безкоштовне розповсюдження одноразових пластикових пакетів набрала чинності з 10 грудня 2021 року.

Заборона на поширення пакетів до 50 мікрометрів  вступить в дію з березня 2022 року, а заборона на використання всіх пакетів товщиною до 50 мікрометрів – з 1 січня 2023 року.

0 коментарів

Поки що немає коментарів

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *