Перейти до змісту Перейдіть на ліву бічну панель Перейдіть на праву бічну панель Перейти до нижнього колонтитула

Відтепер виплати субсидій та пільг проводять органи Пенсійного фонду України

Відтепер виплати субсидій та пільг проводять органи Пенсійного фонду України

Із 1 жовтня змінено механізм виплат житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання побутового палива і скрапленого газу відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 16 вересня 2022 року № 1041 «Деякі питання надання житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу Пенсійним фондом України».

Відповідно до змін виплати субсидій та пільг з жовтня проводять органи Пенсійного фонду України. До 1 грудня 2022 року буде діяти перехідний період. У цей час порядок звернення за призначенням субсидій не змінується. Призначення та нарахування субсидій і пільг здійснюватимуть органи соціального захисту населення. Після цього ці функції також перейдуть до органів Пенсійного фонду України.

Нагадуємо, що внутрішньо переміщені особи також мають право оформити субсидію на оплату житлово-комунальних послуг. Постановою розширено перелік категорій, які можуть претендувати на отримання субсидії. Зокрема, звертатись за призначенням субсидії можуть:

– домогосподарства в складі, яких є особи, що мають у власності два житлових приміщень в місті, право власності на одне з яких набуто шляхом успадкування і жодне із них не здається в оренду;
– домогосподарства в складі, яких є особи, в яких відсутні доходи, і які перебували у період дії воєнного стану за кордоном понад 60 днів.
Звертаємо увагу, що тим, хто отримував субсидії у неопалювальний період подавати нові заяви не треба. Таким домогосподарствам буде здійснений автоматичний перерахунок.

Натомість особи, які будуть звертатися за субсидією вперше, та особи, в яких відбулися зміни у домогосподарстві, мають подати новий пакет документів до уповноваженої особи за місцем проживання (старостати) чи посадової особи центру надання адміністративних послуг або через Портал Дія.

Починаючи з 1 грудня 2022 року звертатися за оформленням житлових субсидій та пільг слід до органів Пенсійного фонду України. Тобто подавати заяви можна у будь-який сервісний центр Пенсійного фонду України, незалежно від місця проживання громадян.

При цьому залишається можливість звернення громадян з цих питань до уповноважених осіб за місцем проживання (старостати), посадових осіб центру надання адміністративних послуг, а також через Портал Дія.

0 коментарів

Поки що немає коментарів

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *