Перейти до змісту Перейдіть на ліву бічну панель Перейдіть на праву бічну панель Перейти до нижнього колонтитула

ЗМІНИ ДО ВИМОГ ПОДАЧІ ІНФОРМАЦІЇ ПРО ВАКАНСІЮ

ЗМІНИ ДО ВИМОГ ПОДАЧІ ІНФОРМАЦІЇ ПРО ВАКАНСІЮ

Шановні роботодавці, доводимо до відома, що 8 січня 2022 року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до Закону України «Про рекламу» щодо протидії дискримінації за ознакою статі» від 10.09.2021 № 1750-ІХ (далі — Закон № 1750), яким визначено, що таке «дискримінаційна реклама», «дискримінаційна реклама за ознакою статі» та яким посилюється відповідальність за порушення законодавства про рекламу.

В інформації про вакансію заборонено вміщувати твердження та/або зображення, дискримінаційні за ознаками походження людини, її соціального і майнового стану, расової та національної належності, статі, політичних поглядів, ставлення до релігії, за мовними ознаками, родом і характером занять, місцем проживання, а також ті, що дискредитують товари інших осіб.

Відповідно до Закону № 1750 зазнала змін частина 3 статті 241 Закону України «Про рекламу», яка унормовує відповідальність роботодавця за дискримінацію в подачі інформації про вакансію. У разі порушення роботодавець повинен сплатити до державного бюджету штраф у десятикратному розмірі мінімальної заробітної плати згідно встановленого Кабінетом Міністрів України порядку.

Шановні роботодавці, з метою уникнення штрафів та за більш детальним роз’ясненням щодо нових вимог подачі інформації про вакансію звертайтесь до Івано-Франківського обласного, міського центрів зайнятості та міських, районних, міськрайонних філій Івано-Франківського обласного центру зайнятості.

За інформацією відділу організаційно-інформаційної роботи та архівної справи Івано – Франківського обласного центру зайнятості Івано-Франківського обласного

0 коментарів

Поки що немає коментарів

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *