Перейти до змісту Перейдіть на ліву бічну панель Перейдіть на праву бічну панель Перейти до нижнього колонтитула

День української вишиванки у Кутській територіальній громаді

День української вишиванки у Кутській територіальній громаді

Сьогодні жителі Кутської селищної ТГ відзначили День української вишиванки, який святкуємо 15-й рік поспіль.

Від ранку населені пункти громади одягнулися у барвистий національний одяг. Школярі, молоді люди, працівники підприємств, установ та організацій, звичайні перехожі дивували світ та одне одного неповторними орнаментами, створеними «хрестиками» та «гладдю», нитками та бісером.

Основний захід відбувся о третій дня.

Присутні, від малого до дорослого, одягнені у вишиті сорочки, блузки та плаття, утворили на Вічевому Майдані селища Кутів флешмоб, присвячений Дню вишиванки.

Автор ідеї – Анастасія Лазорик, директор місцевого Будинку культури. «Цей флешмоб – задля єдності нашої громади, – зазначила вона. – Маю велику надію, що започаткована акція стане традиційною».

Втілення задуманого стало можливим завдяки сприянню Кутської селищної ради в особі селищного голови Дмитра Павлюка, працівників відділу культури, туризму, молоді та спорту, вихованців Кутського і Старокутського ліцеїв та Кутської школи мистецтв.

Перебіг акції з неба «зафіксував» квадрокоптер.

Приємне здивування у відвідувачів окремих торгових точок викликало те, що у цей день із нагоди свята безкоштовно частували запашною кавою. «Пароль»  – українська вишиванка.

Пресслужба Кутської селищної ради

0 коментарів

Поки що немає коментарів

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *