Перейти до змісту Перейдіть на ліву бічну панель Перейдіть на праву бічну панель Перейти до нижнього колонтитула

Кутський селищний голова Дмитро ПАВЛЮК взяв участь у регіональному засідання Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України Володимиру Зеленському

Кутський селищний голова Дмитро ПАВЛЮК взяв участь у регіональному засідання Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України Володимиру Зеленському за участю народних депутатів, представників уряду, керівників структурних підрозділів ОВА та відповідних служб, районних військових адміністрацій, голів територіальних громад Прикарпаття. Провела захід Світлана Онищук Голова Івано-Франківської ОВА.

Під час засідання йшлося про:
• підготовку до нового навчального року та створення безпечних умов для дітей;
• гарантії та підтримку військовослужбовців, а саме: виділення коштів з обласного бюджету та проведення благодійних заходів на підтримку ЗСУ, житлову програму єОселя, програму для ветеранів і членів їхніх родин Мій «Бізнес 4.5.0» та мікрогрантову підтримку за державною програмою «Власна справа», будівництво житла для військовослужбовців та членів їх сімей за рахунок цільової субвенції з державного бюджету;
• підтримку родин загиблих Героїв в межах реалізації ветеранської політики на території області (проєкт «Турбота про родину Героя»);
• діяльність відділень АТ «Укрпошта» на Прикарпатті.

Наголошувалося, що у новому навчальному році за шкільні парти вперше сядуть 12,1 тисяч дітей. За новою програмою викладатимуть у школах предмет “Захист України”. На сьогодні підготовлено проєкти розпоряджень про затвердження переліку 64 осередків для викладання предмета. Для цього планують закупити обладнання на суму 96,2 мільйони гривень.

Йшлося і про проведення масових шкільних заходів. А саме за підтримки Президента України Володимира Зеленського в області відбувалися змагання “Пліч-о-пліч. Всеукраїнські шкільні ліги”, а також за ініціативи Світлани Онищук у громадах області успішно проводився творчий конкурс “Серцем єдиним, ми – Україна!”.

Що ж до початку опалювального сезону у закладах освіти, то на сьогодні генераторами забезпечені 80% закладів середньої освіти і 65% – дошкільної.

Як зазначила Світлана Онищук, Конгрес місцевих та регіональних влад сприяє вирішенню різного роду проблем, з якими стикаються громади області в умовах повномасштабної війни.

0 коментарів

Поки що немає коментарів

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *