Перейти до змісту Перейдіть на ліву бічну панель Перейдіть на праву бічну панель Перейти до нижнього колонтитула

Пам’яті Миколи КАЛИНИЧА: на знак вдячності за подвиг Героя у Великому Рожині відкрили меморіальну дошку полеглому воїну

Пам’яті Миколи КАЛИНИЧА: на знак вдячності за подвиг Героя у Великому Рожині відкрили меморіальну дошку полеглому воїну

Війна забирає найкращих… На війні гинуть гідні сини та дочки України, яким ще жити, любити, творити, будувати могутньою нашу державу. Та, на жаль, не судилося…

15 лютого 2023 року у бою із окупантами віддав своє молоде життя за свободу та незалежність України наш земляк Микола Миколайович КАЛИНИЧ, заступник командира бойової машини – навідник-оператор.

Сьогодні, 22 лютого, на віддаленому присілку Плоскому села Великий Рожин на фасаді Великорожинської гімназії відкрили меморіальну дошку. Цей заклад освіти один із найвисокогірніших в Україні і саме тут 9 років навчався полеглий Захисник Батьківщини. Вшанувати пам’ять Героя прийшли його мати, родина, духовенство, побратими, представники влади, учні та вчителі гімназії, односельчани.

«Нехай ця меморіальна дошка нагадує всім нам про героїчний вчинок Миколи, усіх захисників та захисниць, які зараз виборюють нашу незалежність. А пам’ять про полеглого Воїна назавжди залишиться в нашій пам’яті та історії», – звернувся до присутніх Кутський селищний голова Дмитро ПАВЛЮК.

Почесне право відкрити пам’ятний знак Воїну, який виконував обов’язок перед Батьківщиною надали матері загиблого Марії Борисівні. Отець Іван Сабадаш та отець Юрій Калин освятили меморіальну дошку і звершили панахиду за загиблим.

До підніжжя меморіальної дошки Героя лягли квіти пам’яті та шани… Пам’ятаймо про наших Героїв сьогодні, завтра, завжди… Схиляємо голови, віддаючи шану тим, хто віддав життя за нас… Не зможемо повернути до життя полеглих Воїнів, але можемо зберегти вічну памʼять про них!

Вічна слава Герою!

0 коментарів

Поки що немає коментарів

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *