Перейти до змісту Перейдіть на ліву бічну панель Перейдіть на праву бічну панель Перейти до нижнього колонтитула

ВІДБУВСЯ СЕМІНАР для ПРЕДСТАВНИКІВ МАЛОГО та СЕРЕДНЬОГО БІЗНЕСУ КУТСЬКОЇ ГРОМАДИ

ВІДБУВСЯ СЕМІНАР для ПРЕДСТАВНИКІВ МАЛОГО та СЕРЕДНЬОГО БІЗНЕСУ КУТСЬКОЇ ГРОМАДИ

Сьогодні, 10 серпня, у Будинку культури селища Кутів відбувся семінар на тему «Легалізація трудових відносин, детінізація заробітної плати та відповідальність за недотримання вимог законодавства про працю», організований Косівською районною філією Івано-Франківського обласного центру зайнятості

На зустріч із представниками малого та середнього бізнесу нашої територіальної громади прибули Віталій Кічеряк – начальник районної філії Івано-Франківського обласного центру зайнятості, @Наталія Гуцуляк – начальник відділу взаємодії з роботодавцями ЦЗ, Валентина СОКОЛОВСЬКА – головний державний інспектор Управління Держпраці в Івано-Франківській області та Василь АРСЕНИЧ – старший державний інспектор Косівської державної податкової інспекції ГУ ДПС в Івано-Франківській області.

Кутську селищну раду представляли Дмитро Павлюк – селищний голова, Анатолій КІЩУК – заступник селищного голови, Зоя КАХНІКЕВИЧ – начальник відділу економічного розвитку, підприємництва, регуляторної діяльності та міжнародного співробітництва.

Віталій Кічеряк та Наталія Гуцуляк фахово розповіли присутнім про можливості, які надає центр зайнятості і як їх використовувати в реаліях сьогодення. Валентина Соколовська навчала підприємців того, як правильно залучати найманих працівників до роботи, щоб не потрапити під штрафні санкції. Водночас вона наголосила, що, насамперед, Управління Держпраці намагається захистити працівника, а не оштрафувати. Кращого способу, ніж офіційне працевлаштування, не існує. Це означає, що бізнес повинен вийти з «тіні» і працювати прозоро, адже суми штрафів дуже серйозні.

Василь Арсенич наголосив, що одним із головних завдань податкової служби є надання якісних консультацій щодо ведення бізнесу, інформування щодо змін у законодавстві, а також відповів на запитання підприємців.

Зоя Кахнікевич розробила та продемонструвала для представників бізнесу презентацію, яка дозволила чітко побачити, як розвивається підприємництво у громаді, як сплачуються податки, хто є основними платниками тощо.

Дмитро Павлюк знайшов для присутніх багато важливих слів. Основні посили і тези такі: «Сплачувати податки – має стати гордістю», «Завдання місцевої влади – створювати такі умови, щоб бізнес розвивався», «Сумлінні платники податків є», «З несумлінними платниками влада вимушена буде боротися у законний спосіб».

Під час наступних зустрічей з представниками малого та середнього бізнесу селищний голова хоче почути від них думки щодо розвитку туризму у громаді, пропозиції щодо відкриття можливих нових видів бізнесу та поспілкуватися про залучення інвестицій у розвиток громади. Віталій Кічеряк та Валентина Соколовська подякували господарям за високий рівень організації заходу.

Пресслужба Кутської селищної ради

0 коментарів

Поки що немає коментарів

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *