Перейти до змісту Перейдіть на ліву бічну панель Перейдіть на праву бічну панель Перейти до нижнього колонтитула

Відтепер 8 травня буде офіційно вихідним і Днем пам’яті та перемоги у Другій світовій війні: підписано закон

Відтепер 8 травня буде офіційно вихідним і Днем пам’яті та перемоги у Другій світовій війні: підписано закон

29 травня ВРУ ухвалила в цілому президентський законопроєкт №9278. Ним встановлено 8 травня День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939 – 1945 років. 12 червня Зеленський підписав відповідний Закон. За проголосували 317 нардепів.

У зв’язку з цим вносяться зміни до статті 73 КЗпП, а також до Закону “Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939 – 1945 років”. 12 червня Президент підписав Закон №3107-IX від 29.05.2023. Але тексту закону поки не оприлюднено та не опубліковано

Як зазначено у пояснювальній записці, “у європейських державах ця перемога щороку відзначається 8 травня в день капітуляції нацистської Німеччини – вшануванням пам’яті полеглих у Другій світовій війні. З огляду на зазначене та з метою відновлення історичної правди та справедливості Україна як невід’ємна частина великої європейської родини має відзначати День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939 – 1945 років разом з усією Європою і всім цивілізованим демократичним світом саме 8 травня”.

Цей закон набере чинності з дня, наступного за днем опублікування.

0 коментарів

Поки що немає коментарів

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *