Перейти до змісту Перейдіть на ліву бічну панель Перейдіть на праву бічну панель Перейти до нижнього колонтитула

ФУТБОЛЬНИЙ ТУРНІР ПАМ’ЯТІ МИКОЛИ КУШНІРУКА

ФУТБОЛЬНИЙ ТУРНІР ПАМ’ЯТІ МИКОЛИ КУШНІРУКА

ВЕТЕРАНИ «КАРПАТИ» КУТИ 40 + ПЕРЕМОЖЦІ КУБКА ПАМ’ЯТІ МИКОЛИ ПЕТРОВИЧА КУШНІРУКА

08 лютого 2023 року пішов з життя легендарний футболіст, тренер, засновник ФК «Карпати» Кути Микола Петрович КУШНІРУК, який народився 13 жовтня 1941 року в селі Старі Кути де і прожив усе своє життя.

Трудову діяльність Микола Петрович розпочав дуже рано у 1956 році в Кутській лісоплавній конторі, де працював на різних посадах до 1968 року. Закінчував працювати у лісоплавній конторі на посаді інструктора фізкультури. За це підприємство і розпочав виступати в футбольній команді «Авангард» в 1959 році, а тоді йому було тільки неповних 17 років, де на повну силу проявився талант футболіста, а згодом й ефективного організатора, менеджера і тренера.

Продовжував грати у футбол і перебуваючи в армії. Після повернення зі служби Микола Петрович й надалі працював у Кутській лісоплавній конторі, а в 1968 році перейшов працювати в Кутський лісокомбінат.

В 1968 році закінчив Івано-Франківський технікум фізичної культури. Працюючи в лісокомбінаті, Микола Петрович на громадських засадах створив одну з найсильніших команд області, яка з успіхом виступала не тільки на обласних змаганнях, але й змаганнях республіканського рівня. Поряд з розвитком футболу Микола Петрович займався реконструкцією Кутського стадіону «Авангард» та завжди підтримував його благоустрій.

За цей час в команді було виховано цілу плеяду висококласних футболістів різних поколінь, які успішно виступали в інших футбольних командах. Цікаво, що у далеких 1967 – 1969 роках вихованцем Миколи Петровича був Назарій Яремчук, майбутній народний артист України, який в 1969 році став чемпіоном Івано-Франківської області серед команд другої ліги.

Також Микола Петрович пройшов відбір у склад професійного футбольного клубу «Буковина» Чернівці, однак відмовився через хворобу матері, за якою потрібний був постійний догляд.

Микола Петрович був одружений, разом з дружиною виховали двох синів.
Футбольний клуб «Карпати» Кути був його невід’ємною частиною життя.
⚽️? Сьогодні, 14 жовтня, на стадіоні імені М.П. Кушнірука відбувся перший футбольний турнір пам’яті Миколи КУШНІРУКА за участі ветеранів футболу у віці 40 років і старше – ФК «Карпати» Кути, ФК «Черемош» Верховина, ФК «Чайка» Іллінці.
Ігри відбулися за коловою системою.

Перша гра: «Чайка» Іллінці – «Черемош» Верховина – 3:2
Друга гра: «Карпати» Кути – «Чайка» Іллінці – 2:0
Третя – «Карпати» Кути – «Черемош» Верховина – 3:3

Підсумкова таблиця:
? І місце – «Карпати» Кути
? ІІ місце – «Чайка» Іллінці
? ІІІ місце – «Черемош» Верховина

Переможець нагороджений перехідним Кубком Миколи Петровича КУШНІРУКА. Срібні і бронзові призери – почесними грамотами. Ігри пройшли у дружній атмосфері, ветерани показали видовищну гру, яка дуже сподобалася вболівальникам.

Від нас пішла легендарна людина, яка залишила яскравий слід в історії спортивного життя Кутської громади, району та області. Микола Кушнірук – це приклад справжнього бійця на футбольному полі, гравця, тренера, який ніколи не здавався. Його самовідданість, відповідальність, працьовитість, людяність нікого не залишали байдужими.

Лідерські та професійні якості Миколи Петровича Кушнірука надихали не одне молоде покоління. Завдячуючи його наполегливій праці, футбол і спорт загалом у Кутській громаді завжди були на найвищому щаблі. Турнір пройшов за підтримки відділу культури, туризму, молоді та спорту Кутської селищної ради і КНП СК «Авангард».

Дякуємо всім за участь та вшанування пам’яті Миколи КУШНІРУКА!

Вічна пам’ять Миколі Петровичу

0 коментарів

Поки що немає коментарів

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *