Перейти до змісту Перейдіть на ліву бічну панель Перейдіть на праву бічну панель Перейти до нижнього колонтитула

ПРО НАКАЗ ВЕРХОВНОГО ГОЛОВНОКОМАНДУВАЧА ЗБРОЙНИХ СИЛ УКРАЇНИ ЩОДО ПРИЗОВУ РЕЗЕРВІСТІВ НА ВІЙСЬКОВУ СЛУЖБУ

ПРО НАКАЗ ВЕРХОВНОГО ГОЛОВНОКОМАНДУВАЧА ЗБРОЙНИХ СИЛ УКРАЇНИ ЩОДО ПРИЗОВУ РЕЗЕРВІСТІВ НА ВІЙСЬКОВУ СЛУЖБУ

Президент України видав Наказ Верховного Головнокомандувача Збройних Сил України «Про призов резервістів на військову службу за призовом осіб із числа резервістів в особливий період».

Згідно з наказом, від сьогодні, 23 лютого, 00:00 години, розпочинається призов резервістів на військову службу.

Підлягають призову громадяни віком від 18 до 60 років – офіцерського, рядового та сержантського складу.

Максимальний термін служби – один рік.

Резервісти оперативного резерву першої черги проходитимуть службу у тих військових частинах (і за тією ж військово-обліковою спеціальністю), в яких вони проходили службу до цього та підписали контракт для проходження служби в оперативному резерві першої черги (ОР-1).

За призваними резервістами, згідно із чинним українським законодавством, зберігатиметься робоче місце та середньомісячна заробітна плата.

Відповідно до наказу, резервісти оперативного резерву першої черги мають самостійно з’явитись у свої військові частини або ТЦК та СП за телефонним дзвінком або ж отримавши повістку для явки у свій ТЦК.

Якщо резервіст через ті чи інші причини, передбачені чинним законодавством, не може бути призваним, він має особисто надати документи, які підтверджують це.

За неявку чи ігнорування виклику передбачена адміністративна або кримінальна відповідальність (позбавлення волі від 3 до 5 років).

Резервісти першої черги оперативного резерву – це колишні військовослужбовці строкової військової служби, військової служби за призовом під час мобілізації, на особливий період, а також колишні учасники АТО та ООС.

Відділ з питань оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами

0 коментарів

Поки що немає коментарів

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *