Перейти до змісту Перейдіть на ліву бічну панель Перейдіть на праву бічну панель Перейти до нижнього колонтитула

9 червня у місті Хмельницький пройшов Всеукраїнський діалог: громади – ветеранам

9 червня у місті Хмельницький пройшов Всеукраїнський діалог: громади – ветеранам

Подія об’єднала представників центральної та місцевої влади, народних депутатів, лідерів ветеранських та волонтерських організацій з усіх регіонів України, воїнів та ветеранів російсько-української війни. Участь у заході взяв також секретар Кутської селищної ради Сергій Колотило. За його словами, діалог дав надію і впевненість, що всі ми разом справимось із викликами, перед якими поставила Україну терористична держава-агресор росія.

На діалозі обговорили шляхи вирішення таких питань, як бюрократія та довга тривалість оформлення статусу учасника бойових дій, а також реабілітацію та соціальну реінтеграцію ветеранів, сучасні можливості протезування, ветеранський бізнес і гранти, вшанування пам’яті Героїв.

Наголошено на недопустимості, щоб ветеран війни стояв у черзі. В ЦНАПах мають бути окремі працівники, відповідальні за їх обслуговування. При обміні досвіду підтверджено високу ефективність кейс-менеджменту в роботі з ветеранами. У кожній, навіть найменшій громаді, повинен бути мінімум один працівник, який має сприяти реінтеграції та вирішенню проблем ветеранів, а також сім’ям ветеранів та загиблих Захисників України, враховуючи особливості кожного окремого випадку, застосовуючи індивідуальний підхід.

Також присутнім нагадали, що Україна уже десятий рік відбиває гібридну агресію російської федерації. Кількість осіб, які беруть участь у активних бойових діях за оцінками експертів, вже сягає більше 1,5 мільйона чоловіків та жінок. З кожним днем все більш актуальними стають питання готовності українського суспільства та українських громад до реадаптації та реінтеграції учасників бойових дій та людей з інвалідністю внаслідок війни, надання їм якісних та ефективних послуг, в тому числі фізичної та психологічної реабілітації. Головна мета такої діяльності – максимальне відновлення функціональності Захисників та Захисниць. Після війни всі ветерани мають повернутися до повноцінного життя. При належній підтримці влади та суспільства це абсолютно можливо. Це наш спільний і найважливіший обов‘язок.

Честь і слава учасникам та ветеранам російсько-української війни!

0 коментарів

Поки що немає коментарів

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *