Перейти до змісту Перейдіть на ліву бічну панель Перейдіть на праву бічну панель Перейти до нижнього колонтитула

Актуальний перелік окупованих територій для виплат переселенцям (станом на 30.05.2022 р.)

Актуальний перелік окупованих територій для виплат переселенцям (станом на 30.05.2022 р.)

25 квітня 2022 року Мінреінтеграції наказом від 25.04.2022 р. №75 затвердило Перелік територіальних громад, що розташовані в районах проведення воєнних (бойових) дій або які перебувають в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні). На його основі внутрішньо переміщеним особам (ВПО) здійснюють виплати.
Проте перелік не є фіксованим документом – він регулярно актуалізується. Загалом перелік оновлювався вже шість разів (усі оновлення дивіться наприкінці новини).
І ось Наказом Мінреінтеграції від 01.06.2022 р. №105 знову затверджено оновлений перелік (станом на 30.05.2022 року) https://www.minre.gov.ua/…/docs/dodatok_do_nakazu_1.06.pdf.
До нього додалися одна громада в Миколаївській та 5 – у Сумській областях.
Загалом до переліку ввійшли 8 областей. Це територіальні громади Дніпропетровської (7 громад), Донецької (66 громад), Запорізької (64 громади), Луганської (37 громад), Миколаївської (23 громади), Харківської (51 громада), Херсонської (49 громад) і Сумської (13 громад) областей.
Усі внутрішньо переміщені особи, які перемістилися з цих громад, отримають грошову допомогу від держави.
Нагадаємо, що цей перелік формується за погодженням Міноборони на підставі пропозицій відповідних обласних та Київської міської військових адміністрацій. При цьому спираються на три ключові критерії щодо визначення територій. Це:
• території, що є тимчасово окупованими;
• території, що перебувають в оточенні (блокуванні);
• території, на яких тривають активні бойові дії.
Якщо ви зареєстровані в якійсь із зазначених областей, але ваша громада відсутня у цьому переліку, Мінреінтеграції радить звернутися до своєї військової адміністрації (особисто або на «гарячу» лінію) й уточнити інформацію.

0 коментарів

Поки що немає коментарів

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *