Перейти до змісту Перейдіть на ліву бічну панель Перейдіть на праву бічну панель Перейти до нижнього колонтитула

ЦІНОВА СИТУАЦІЯ НА СПОЖИВЧОМУ РИНКУ У ЛИПНІ 2021 РОКУ

ЦІНОВА СИТУАЦІЯ НА СПОЖИВЧОМУ РИНКУ У ЛИПНІ 2021 РОКУ

За даними Державної служби статистики, інфляція на споживчому ринку в липні 2021р. порівняно з червнем 2021р. в області становила 0,4%, з початку року – 6,5%, в Україні (без урахування тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим, м.Севастополя та частини тимчасово окупованих територій у Донецькій та Луганській областях) – 0,1% та 6,5% відповідно.

У липні 2021р. приріст споживчих цін на 0,1–1,2% зафіксовано в більшості регіонів України, за винятком м.Києва, Запорізької, Донецької, Луганської, Миколаївської та Херсонської областей, де споживчі ціни знизилися на 0,4–0,2%. На Львівщині індекс споживчих цін становив 100,0 відсотка.

На споживчому ринку області в липні п. р. порівняно з червнем п. р. ціни на продукти харчування та безалкогольні напої підвищились на 0,1%. Найбільше (на 6,3% та 6,2%) подорожчали цукор і маргарин. На 3,4–1,2% зросли ціни на яйця, кисломолочну продукцію, сметану, рис, безалкогольні напої, кондитерські вироби з борошна, макаронні вироби. Водночас на 3,5–1,5% подешевшали молоко, овочі, соняшникова олія, фрукти, риба та продукти з риби.

Алкогольні напої та тютюнові вироби подорожчали на 1,3%, у т. ч. тютюнові вироби – на 1,7%, алкогольні напої – на 0,8 відсотка.

Ціни (тарифи) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива залишилися на рівні попереднього місяця.

Підвищення цін на транспорт у цілому на 3,7% в першу чергу відбулося за рахунок подорожчання проїзду в автодорожньому пасажирському транспорті на 8,8%, палива та мастил – на 3,0 відсотка.

За інформацією Головного управління

статистики в Івано-Франківській області

0 коментарів

Поки що немає коментарів

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *