Перейти до змісту Перейдіть на ліву бічну панель Перейдіть на праву бічну панель Перейти до нижнього колонтитула

У ДЕРЖПРОДСПОЖИВСЛУЖБІ ІВАНО-ФРАНКІВЩИНИ ВІДБУВСЯ ТРЕНІНГ З ПОСИЛЕННЯ ГОТОВНОСТІ РЕАГУВАННЯ У ВИПАДКУ СПАЛАХУ ГРИПУ ПТИЦІ

У ДЕРЖПРОДСПОЖИВСЛУЖБІ ІВАНО-ФРАНКІВЩИНИ

ВІДБУВСЯ ТРЕНІНГ З ПОСИЛЕННЯ ГОТОВНОСТІ РЕАГУВАННЯ

У ВИПАДКУ СПАЛАХУ ГРИПУ ПТИЦІ

13 серпня 2021 року в Держпродспоживслужбі відбувся симулятивний тренінг “Підвищення обізнаності та посилення готовності реагування у випадку спалаху грипу птиці на території Івано-Франківської області”. Практичний блок заходу було проведено на базі ТОВ «Снятинська Птахофабрика» та Коломийської міжрайонної державної лабораторії Держпродспоживслужби.

В заході взяли участь спеціалісти управлінь, відділів Головного управління Держпродспоживслужби в області, що відповідальні за напрямок безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини, спеціалісти районних, міських державних лікарень ветеринарної медицини та лабораторій Держпродспоживслужби – загалом 54 учасники.

Під час тренінгу було практично опрацьовано відбір проб стандартного зразка під час підозри на грип птиці, а саме – відбір трахіальних та клоакальних змивів, відбір крові.

Крім того проводився паталогоанатомічний розтин загиблої птиці та відбір, пакування і транспортування патологічного матеріалу для проведення лабораторних досліджень.

Обговорено та практично відпрацьовано методи проведення стемпінг-ауту птиці при ліквідації грипу птиці (методи безкровного умертвіння птиці).

Поведено імітацію засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії з розроблення плану заходів по оздоровленню та визначення межі неблагополучного пункту, зони обмеження.

Крім того, було обговорено послідовність проведення епізоотичного розслідування під час спалаху пташиного грипу.

Головне управління Держпродспоживслужби

в Івано-Франківській області

0 коментарів

Поки що немає коментарів

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *