Перейти до змісту Перейдіть на ліву бічну панель Перейдіть на праву бічну панель Перейти до нижнього колонтитула

До відома жителів Кутської селищної громади!

До відома жителів Кутської селищної громади!

З 23 травня 2023 року розпочинається проведення весняної кампанії пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу. Створена робоча група, до складу якоі входять представники Косівського відділу Держпродспоживслужби, державної ветеринарної медицини району, органів місцевого самоврядування, національної поліції, лісового та мисливського господарств.

Дана кампанія буде проводитися шляхом наземного розподілу принад, які містять безпечну вакцину, з розрахунку 25 доз на 1км. Дані принади з вакцинами будуть розкладатися повз лісові угіддя і лісові галявини. Приманка є безпечною для людей і тварин та не несе ніякої небезпеки, має вигляд невеликого брикету (розміром із сірникову коробку) із запахом м’ясо-кісткового борошна, а в середині містить желеподібну капсулу з вакциною проти сказу.

Враховуючи високу чутливість вірусу сказу до лисиць і особливості екології лисиць, жодні інші види тварин не відіграють істотної ролі в підтриманні хвороби нозоареалах.

Велике прохання до жителів громади, при виявленні приманки не переміщувати їх з місць розкладання та не торкайтися руками, так як дикі тварини можуть відчувати ваш запах і у результатіи чого не захочуть спожити приманку.

Кіцевою метою пероральної вакцинації диких м’ясоїдних проти сказу є досягнення у тварин рівня імунітету із захисним рівнемантирабічних антитіл і показників споживання приманок за біомаркером не менше 75-80%.

0 коментарів

Поки що немає коментарів

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *