Перейти до змісту Перейдіть на ліву бічну панель Перейдіть на праву бічну панель Перейти до нижнього колонтитула

У селі Великий Рожин на базі Великорожинського ліцею відбулася презентація соціального військово – патріотичного проєкту “З любов’ю до України: від війни до мистецтва”.

У селі Великий Рожин на базі Великорожинського ліцею відбулася презентація соціального військово – патріотичного проєкту “З любов’ю до України: від війни до мистецтва”.

Презентацію проєкту розпочали зі спільної молитви, яку провів отець Іван Сабадаш настоятель ПЦУ «Святого Великомученика Дмитрія Солунського». Захід об’єднав учнів класу образотворчого мистецтва Кутської дитячої художньої школи ім. І. Брошкевича (викладач Наталія Сащук), дітей військовослужбовців з Великорожинського старостинського округу, гостей: уродженку села Великий Рожин пані Олену Головчук, яка проживає в Лондоні та займається волонтерською діяльністю для України, всебічно сприяє творчому розвитку дітей свого рідного села.

У рамках проєкту проводились зустрічі з військовослужбовцями, які надихали на патріотизм та любов до України. Картини учасників проєкту було відправлено в посольство України у Великобританії для участі в заході “Діти тилу в боротьбі за мир”.

Вихованці викладача класу образотворчого мистецтва в селі Великий Рожин Кутської дитячої художньої школи ім. І. Брошкевича Наталії Сащук розписували тубуси та гільзи, перетворюючи зло на добро. Діти працювали по двоє: учень чи учениця художньої школи з дитиною, батько якої Захищає Україну. Учні художньої школи: Андрецуляк Аліна, Сащук Анатолій, Данищук Ангеліна, Данищук Аліна, Іванюк Надія, Воротняк Євгенія, Русинюк Златослава, Яким’юк Марта, Слижук Олександра. Діти військових – учні Великорожинського ліцею: Олексин Вікторія, Дебринюк Василь, Мелешко Віра, Глодов’юк Владислав, Том’юк Валентин.

Дух незламності та нескореності української нації відображається в перетворенні смертоносних снарядів на витвори мистецтва. Зображуючи на гільзах снарядів відомі на цілий світ портрет ШЕВЧЕНКА, українську вишиванку, хліб з сіллю, карпатські пейзажі, птахів, які символізують любов до України та машини війни, які впевнено наближають нас до Перемоги.

Атмосфера заходу супроводжувалась патріотичними художніми номерами, розповідями військовослужбовців Володимира Карапчука, Ростислава Кіращука і його побратима Валерія Коцелівського та волонтерів Володимира Павлюка, і Віктора Бендечука.

Слова підтримки висловили керівники Кутської селищної ради Сергій Колотило – секретар селищної ради та Володимир Подоляк – начальник відділу культури, туризму, молоді та спорту, Марія Михайлишин – директор КХДШ ім. І. Брошкевича і вручили юним учасникам приладдя для подальшого розвитку художньої творчості. Викладачів і учнів було відзначено подяками відділу культури, туризму, молоді та спорту Кутської селищної ради.

Захід відвідала сестра Михайлина зі згромадження сестер Філіціянок при римо-католицькій громаді міста Косова, яка завжди допомагала від імені польського народу з початку російського вторгнення.

Учасників проєкту пригостили солодощами. Дякуємо Василині Никифорак вчителю Великорожинського ліцею за чудову організацію та проведення патріотичного заходу, старості Великорожинського старостинського округу Івану Сащуку і депутату Кутської селищної ради Івану Гасюку за співпрацю.

Проєкт не закінчується – закінчився його певний етап. Дякуємо ЗСУ за можливість жити і працювати в УКРАЇНІ! Слава Україні!

0 коментарів

Поки що немає коментарів

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *