Перейти до змісту Перейдіть на ліву бічну панель Перейдіть на праву бічну панель Перейти до нижнього колонтитула

Фокус на виплатах тим внутрішньо переміщеним особам, які цього найбільше потребують

Фокус на виплатах тим внутрішньо переміщеним особам, які цього найбільше потребують

Йдеться про виплати на проживання, які становлять 2 тис. гривень для дорослих і 3 тис. гривень для людей з інвалідністю та дітей.

Станом на 01.08.2023 на Івано-Франківщині з початку широкомасштабного вторгнення вищевказану допомогу отримали понад 90 000 ВПО на суму понад 3 млрд грн.

Розроблена Мінсоцполітики й ухвалена у липні постанова передбачає виплати тим, хто найбільше потребує такого виду державної підтримки. До прикладу, громадяни, які виїхали та постійно проживають за кордоном або повернулися до своїх домівок, отримувати такі виплати не будуть. Це не стосується тих, хто виїхав тимчасово з поважних причин: у відрядження, на навчання, лікування, супроводжує хворого тощо.

Також Мінсоцполітики та Мінфін проведуть верифікацію отримувачів. Допомогу отримуватимуть ті ВПО, які справді потребують підтримки держави. Додатково інформуємо, що згідно з Постановою КМУ від 11 липня 2023 року № 709, яку розробило Мінсоцполітики, змінено періоди виплат державної допомоги внутрішньо переміщеним особам: у серпні й надалі буде два виплатних періоди допомоги ВПО – до 15 і 28 числа.

0 коментарів

Поки що немає коментарів

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *