Перейти до змісту Перейдіть на ліву бічну панель Перейдіть на праву бічну панель Перейти до нижнього колонтитула

«Гвардія наступу». До яких бригад можуть долучитися добровольці

«Гвардія наступу». До яких бригад можуть долучитися добровольці

Міністерство внутрішніх справ України розпочало формування штурмових бригад «Гвардія наступу», частиною яких можуть стати добровольці. Доєднатися до «Гвардії наступу» можна у зручному форматі, подавши відповідну анкету на сайті storm.mvs.gov.ua або ж подати анкету через визначені Центри надання адміністративних послуг. Адреси відповідних центрів розміщені на сайті «Гвардії наступу».

Коротко познайомимо вас з бойовими подвигами підрозділів, до яких вже можна долучатися. Бригади Національної гвардії України
«Буревій»: Бригада утилізації російських військових З 24 лютого 2022 року особовий склад військової частини виконує завдання в складі угрупування сил оборони міста Києва, охороняючи важливі державні об’єкти та інфраструктуру. Її бійців залучали до оборонних дій у містах Сєвєродонецьк і Лисичанськ Луганщини. Натепер вона виконує завдання в місті Бахмут Донецької області.

Гасло бригади «І ця буря йде на ворогів, вступай і наступай!». «Червона Калина»: червоне полум’я наступу З перших днів повномасштабного вторгнення рф підрозділи військової частини зайняли визначені позиції з оборони столиці України й не допустили спроби прориву противника до Києва, розбили колону російських військ біля селища Бузова. З червня 2022-го підрозділи полку у складі зведеної батальйонної групи в ОТУ «Північ» оперативно-стратегічного угрупування військ «Хортиця» брали участь у бойових діях у Сєверодонецьку, Лисичанську та Білогорівці на Луганщині, Спірному та Верхньокам’янському Донецької області Бригадне гасло: «Ворог тліє, де калина червоніє!».

«Кара-Даг»: піднімемо прапор над Кримом З моменту повномасштабного вторгнення росії, його воїни приступили до виконання бойових завдань. Вони обороняли Мелітополь, Молочанськ, Токмак, Кам’янське, Малу Токмачку і змогли зупинити наступ переважаючих сил ворога на напрямках Василівка – Запоріжжя та Токмак – Оріхів.

Завдяки застосуванню сучасних методів ведення бою особовим складом бригади, підтверджено знищення шести ворожих повітряних суден (чотири літаки СУ-25, два гелікоптера К-52), двох БПЛА і ракети, а також бронетехніки й живої сили противника.
«Рубіж»: повертаємо законні рубежі держави
24 лютого 2022 року ротна тактична група бригади першою прийняла бій з російськими спецпризначенцями в районі аеропорту «Антонов» (Гостомель), що відіграло важливу роль в обороні столиці. Що не дозволило окупантам розгорнути основні сили в безпосередній близькості до Києва. Тоді вдалося знищити п’ять і пошкодити один гелікоптер ворога, та знищити до роти особового складу противника. Потім ця група відзначилася у боях у районі Ірпеня, Гути Межигірської та Мощуна, завдавши відчутних втрат окупанту. Бійці брали участь у боях за Рубіжне, стійко захищали Сєвєродонецьк. Підрозділ знищив понад 300 одиниць бронетехніки рф, зокрема САУ «Тюльпан», ліквідовано понад 1 тис загарбників та поранено біля 1,3 тис.
«Спартан»: об нас ламається ворог
Воїни цієї військової частини дали гідну відсіч спробам противника прорватися до Харкова, брали участь у звільненні Малої Рогані, Циркунів і Кутузівки у взаємодії з підрозділами ЗСУ. Наразі вони мужньо боронять Харківську й частину Луганської областей, утримують позиції в районі Торецька на Донеччині.
Під час боїв бригадою знищено значну кількість живої сили й військової техніки агресора, зокрема 4 танки на об’їзній дорозі під Харковом – у перший день оборони та літак СУ-25. Також ліквідовано до двох рот росіян, знищено два ворожі танки, 8 БМП, дві установки ЗУ-23-2, 22 одиниці автотехніки і РСЗВ.
«Азов»: незламні, нескорені, неспинні
Легендарний підрозділ, який під час російського вторгнення в Україну став осередком оборони міста Маріуполь і надалі героїчно утримував комбінат «Азовсталь». «Азовці» звільняли Маріуполь у червні 2014-го, брали участь в боях під Іловайськом. Потім вони обороняли Маріуполь, здійснювали наступ на Широкине у лютому 2015 року. «Азов» відомий і тим, що ефективно виконував завдання в районі проведення АТО, а згодом і в межах операції Об’єднаних сил. Зокрема, силами підрозділу проведено успішну Павлопіль-Широкінську операцію у 2015-му, виконано низку успішних бойових завдань у районі Світлодарської дуги.
Бригада Національної поліції України
«Лють»: перетвори свою лють на зброю
Об’єднана штурмова бригада «Лють» – це воєнізований підрозділ поліції нового зразка. Її бійці – вольові й вмотивовані воїни, готові захищати Україну і нищити ворога на всіх фронтах. Її основні завдання – проведення штурмових дій, знешкодження ДРГ і незаконних збройних формувань ворога, аеророзвідка, виявлення позицій та знищення противника.
Полки спеціального призначення «Сафарі» та «Цунамі», батальйон патрульної служби поліції особливого призначення «Луганськ-1 імені Героя України Сергія Губанова» – підрозділи поліції, яких об’єднала «Лють». Це – бійці, які виконували бойові завдання на Київщині, Запорізькому, Харківському, Херсонському і Донецькому напрямках. Буча, Ірпінь, Херсон, Лисичанськ, Сєвєродонецьк, Ямпіль і Бахмут – міста, що загартували бойовий дух кожного нашого воїна.
У арсеналі «Люті» – бронетехніка, артилерійське, зенітне, протитанкове та снайперське озброєння.
Бригада Державної прикордонної служби України
«Сталевий Кордон»: сталевою стіною стоїмо за наш кордон
15-й мобільний прикордонний загін створений як підрозділ нового зразка. Його структура, система управління і навчання побудовані з урахуванням викликів, які стоять перед Україною.
Основу бригади заклали підрозділи Держприкордонслужби, що виконували завдання в районі бойових дій на сході України і мужньо протистояли російським агресорам. У її рядах – воїни, які першими зустріли ворога на кордоні, боронили «Азовсталь», тримали лінію оборони на Лиманському і Бахмутському напрямках, захищали наш держрубіж.
Для виконання завдань мобільний прикордонний загін на озброєнні має протитанкові й артилерійські розрахунки, групи аеророзвідки і розрахунки ПЗРК. Його завдання – посилити оборону і захист держави, укріпити кордон України. Бригадне гасло: «Перші на кордоні, перші в наступі».

0 коментарів

Поки що немає коментарів

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *