Перейти до змісту Перейдіть на ліву бічну панель Перейдіть на праву бічну панель Перейти до нижнього колонтитула

ХАРАКТЕРИСТИКА ДОМОГОСПОДАРСТВ ІВАНО-ФРАНКІВЩИНИ

На Прикарпатті на цей час налічується 445 тис. домогосподарств, що становить 3 % від загальної  кількості в Україні. З їх числа 54 % проживають у сільській місцевості, решта – у міських поселеннях. В обласному центрі мешкає 17 % сімей області.

Середньостатистичне домогосподарство нашого краю складається з трьох осіб. Водночас 32 % – це сім’ї з чотирьох та більше осіб, по 29 % – родини, у складі яких три та дві особи відповідно. Майже кожне десяте домогосподарство – це одинаки. Серед регіонів країни Івано-Франківщина посідає п’яте місце за часткою багаточисельних сімей (з чотирьох і більше осіб).

У 48 % родин нашого краю зростають діти віком до 18 років. З їх числа 77% сімей виховує одну дитину, 22% – двох, решта – трьох і більше дітей. Дві дорослі особи є у складі 49 % домогосподарств з дітьми, три та більше особи – у 48 %. Разом з тим, 3% цих сімей утримує лише одна доросла особа, у більшості з них виховується одна дитина. Серед регіонів держави область посідає п’яте місце за часткою родин з дітьми.

Серед домогосподарств без дітей майже кожне п’яте складається з однієї особи, з яких майже 80 % – особи непрацездатного віку.

Працюючі особи, які в значній мірі забезпечують матеріальний добробут сімей, є у складі 75 % родин нашого краю проти 68 % в цілому в Україні. За цим показником область посідає четверте місце серед регіонів держави. Зокрема, 56 % сімей нашого краю мають у своєму складі двох працюючих осіб, 34 % – одну працюючу особу, решта –  трьох і більше таких осіб.

Коефіцієнт економічного навантаження на працюючого члена домогосподарства (відношення загальної кількості членів домогосподарства до кількості працюючих) в області становить 2,2 (в Україні – 2,4). Серед регіонів цей показник найвищий у Хмельницькій області – 2,9, найнижчий у м. Києві – 2.

 

За інформацією Головного управління статистики

 

0 коментарів

Поки що немає коментарів

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *