Перейти до змісту Перейдіть на ліву бічну панель Перейдіть на праву бічну панель Перейти до нижнього колонтитула

ПІДПИСАНА УГОДА ПРО СПІВПРАЦЮ з ПРИКАРПАТСЬКИМ НАЦІОНАЛЬНИМ УНІВЕРСИТЕТОМ

Учора, 12 серпня, делегація Кутської селищної ради, яку очолив Дмитро Павлюк, відвідала Івано-Франківськ. Задля розвитку нашої громади та покращення умов життя її мешканців в урочистій атмосфері відбулося підписання угоди про співпрацю між Прикарпатським національним університетом імені Василя Стефаника та Кутською територіальною громадою.

Під важливим документом підпис поставили ректор університету Ігор Цепенда та селищний голова Кутської ТГ Дмитро Павлюк. На зустрічі також були присутні: Андрій Василькевич – заступник селищного голови; Єлізавета Гелевич – начальник відділу-головний бугхалтер Кутської селищної ради; Зоя Кахнікевич – начальник відділу економічного розвитку, підприємництва, регуляторної діяльності та міжнародного співробітництва селищної ради; Світлана Кропельницька – директорка Проектно-освітнього центру «Агенти змін», доцентка кафедри фінансів; Тетяна Мигович – фахівчиня Центру, доцентка кафедри фінансів; Роман Бубна – директор Наукового парку «Прикарпатський університет».

«Спільна угода – це перший крок задля подальшої співпраці. Наступні – будуть пов’язані з реалізацією співробітництва у галузі молодіжної освіти та розробкою проєктів у напрямках, які актуальні та важливі для нашої громади», – зазначає Дмитро Павлюк. Також Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника готовий навчати студентів за вузькими програмами, відповідно до запитів нашої територіальної громади.

За словами ректора Ігоря Цепенди, керівники тергромад можуть отримати цікаві проєкти, аналітику, які будуть опрацьовані студентами у їхніх курсових чи магістерських працях, адже це не будуть дослідження на якусь формальну тему, а конкретні наукові праці відповідно до проблем конкретної громади. До того ж Прикарпатський університет може коригувати навчальні програми відповідно до потреб територіальних громад, аби готувати потрібних фахівців. Ми – представники Кутської ТГ – зацікавлені в отриманні додаткової фінансової підтримки через використання грантових програм та щоби молоді фахівці поверталися після навчання в громаду, а не виїздили за її межі. Цьому якраз сприятиме співпраця Кутської ТГ із ПНУ.

Пресслужба Кутської селищної ради

Підготовлено з використанням матеріалів пресслужби Прикарпатського національного університету.
https://pnu.edu.ua/blog/2021/08/13/31765/

0 коментарів

Поки що немає коментарів

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *