Перейти до змісту Перейдіть на ліву бічну панель Перейдіть на праву бічну панель Перейти до нижнього колонтитула

ХХVIІІ ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ БОКСЕРСЬКИЙ ТУРНІР В КУТАХ: з кожним роком турнір набирає все більше обертів у кількості та майстерності учасників

ХХVIІІ ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ БОКСЕРСЬКИЙ ТУРНІР В КУТАХ: з кожним роком турнір набирає все більше обертів у кількості та майстерності учасників

23-24 серпня у селищі Кути проходив ХХVIІІ Всеукраїнський турнір з боксу пам’яті судді міжнародної категоріі АІВА Андрія ГЛЕБЧУКА, присвячений Дню Незалежності України та полеглим Захисникам.
Дійство провели на площі Вічевий майдан.
Варта зазначити, що традиційний Всеукраїнський турнір з боксу проводиться з 1996 року, засновником та організатором якого був Андрій ГЛЕБЧУК.
Андрій ГЛЕБЧУК зі Старих Кутів – боксер, тренер, суддя міжнародної категорії, обслуговував Міжнародні турніри, двічі – чемпіонат Європи, судив Олімпійські ігри, засновник та організатор Міжнародного турніру з боксу у селищі Кутах присвячений дню Незалежності України.
У 2009 році Івано – Франківська обласна Федерація боксу ухвалила рішення проводити згаданий турнір на призи судді міжнародної категорії Андрія ГЛЕБЧУКА – саме він виступав гарантом високого і бездоганного рівня цих змагань.
Продовжити справу Андрія Васильовича ГЛЕБЧУКА, зберегти його дітище – справа честі для його вихованців, земляків, місцевої влади і спортивної спільноти.
З кожним роком турнір набирає все більше обертів у кількості та майстерності учасників.
Цьогорічні змагання зібрали 16 команд (близько 100 учасників) різних вікових груп та вагових категорій.
Приїхали команди з різних регіонів України.
🥊 На ринг виходили спортивні школи та боксерські клуби:
СК «Форум», ОДЮСШ, СК «Ринг», СПЗ школа Віталія Мерінова з Івано-Франківська, БК «ЛОКОМОТИВ» з Коломиї, боксерський клуб Тернопільської області, СК «Спартак» м. Хуст, БК «Вуйко» с-ща Брустури Закарпатської області, СК «Черемош» с. Залуччя, СК «Прикарпаття» з Долини, БК Тлумача, СК «База» з Косова, СК «Сталь» с. Рудники, боксерський клуб м. Вижниця, СК «Отаман», КНП СК «Авангард» с-ща Кути.
Розпочалися змагання з хвилини мовчання у пам’ять за тренером, суддею Андрієм ГЛЕБЧУКОМ та загиблими Захисниками України.
Всечесні отці Михайло БУДЗАН та Андрій ДЕМЧУК провели спільну молитву та благословили юних спортсменів на вдалу участь у змаганнях.
Захід урочисто відкрили та привітали учасників, тренерів, батьків і всіх шанувальників спорту в.о. голови Косівської районної державної адміністрації – в.о. начальника районної військової адміністрації Василь ЖМЕНДАК та Кутський селищний голова Дмитро ПАВЛЮК.
Очільник громади зазначив, що географія розширюється, з кожним роком кількість учасників турніру збільшується і серед юних боксерів є майбутні чемпіони світу та олімпійські чемпіони, такі як наші гості та їхні наставники.
Також спортивні заходи допомагають підростаючому поколінню не лише тримати себе у тонусі, підвищуючи рівень своєї майстерності, а й популяризувати спорт серед молоді.
💪 Почесними гостями ХХVIІІ Всеукраїнського турніру з боксу пам’яті судді міжнародної категоріЇ АІВА Андрія ГЛЕБЧУКА присвяченого Дню Незалежності України та полеглим Захисникам були:
🥊 Володимир КОЛЕСНІК (м. Коломия) – президент Федерації боксу, володар кубка Європи 1998, призер чемпіонату Світу 2001, заслужений майстер спорту України
🥊 Сервін СУЛЕЙМАНОВ (м. Івано-Франківськ) – учасник літніх Олімпійських ігор у Сіднеї 2000 року, п`ятиразовий чемпіон України з боксу, чемпіон світу серед молоді 1999 року в м. Буенос-Айрес (Аргентина), майстер спорту України міжнародного класу
🥊 Айдер АБДУРАЇМОВ (м. Мелітополь) – чемпіон України з боксу серед дорослих (2023), дворазовий чемпіон Європи серед молоді (2021), (2022), чемпіон та призер міжнародних боксерських змагань, учасник Олімпійських ігор в Парижі 2024, майстер спорту України міжнародного класу
🥊 Віктор ПЕТРОВ (м. Тернопіль) – заслужений тренер України, бувший тренер Збірної України з боксу, триразовий чемпіон Європи серед юніорів, срібний призер чемпіонату Світу серед молоді 2014 року. Володар Кубка України з боксу 2015 року, майстер спорту України міжнародного класу
🥊 Вадим АНДРІЯНОВ (м. Херсон) – майстер спорту України міжнародного класу, заслужений тренер України
🥊 Яна СИДОР (м. Коломия) – майстер спорту України міжнародного класу, призерка чемпіонатів світу, Європи та Європейських ігор з боксу серед жінок, учасниця Олімпійських ігор в Ріо-де-Жанейро 2016 року
🟢 СУДДІВСЬКА КОЛЕГІЯ:
ГОЛОВНИЙ СУДДЯ ТУРНІРУ:
Богдан ЧОРНИЙ (м. Херсон) – майстер спорту України, головний суддя міжнародної категорії.
🟢 РЕФЕРІ:
-Андрій ІВАНИШИН (м. Івано-Франківськ) – суддя національної категорії з боксу
-Віталій МЕДУН (м. Івано-Франківськ) – суддя національної категорії з боксу
-Олександр КУЗЬМЕНЮК (с-ще Кути) – суддя І категорії з боксу
Всіх учасників змагань було нагороджено медалями, грамотами та буклетами, команди – пам’ятними статуетками турніру і календарями.
🤝 Дякуємо тренерам Дмитрові ЛУЦЬКОМУ та Сергієві ЦИКАЛЯКУ, начальнику відділу культури туризму, молоді та спорту Володимирові ПОДОЛЯКУ за допомогу в організації турніру та спортивне виховання підростаючого покоління Кутської громади.🤝 Дякуємо суддівській колегії, тренерам, учасникам змагань, батькам, гостям, шанувальникам боксу та всім хто долучився до організації проведення зиагань.
Турнір організований відділом культури, туризму, молоді та спорту Кутської селищної ради за підтримки Кутського селищного голови Дмитра ПАВЛЮКА.
👏 Вітаємо учасників, призерів, переможців та їхніх наставників!
Дуже багато зусиль докладаємо, щоб показувати гарний результат і розвивати молодь у спортивному руслі!
До нових зустрічей!
Дякуємо ЗСУ за те, що можемо проводити такі турніри!🇺🇦
Віримо в ПЕРЕМОГУ! 🇺🇦

0 коментарів

Поки що немає коментарів

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *