Івано-Франківщина продовжує жити за правилами «червоної» зони
19.03.2021 р. № 94
Головам територіальних громад Івано-Франківської області
З метою інформування громадськості та доведення до широкого читацького загалу (в т.ч. шляхом публікації на офіційних веб-сайтах територіальних громад та сторінках у соціальних мережах ),
Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області (76019 м. Івано-Франківськ, вул. Берегова, 24, тел. 51-13-89, ifdergprod@vetif.gov.ua) подає наступну актуальну інформацію.
Івано-Франківщина продовжує жити за правилами «червоної» зони
Епідемічна ситуація щодо розповсюдження короновірусної інфекції COVID-19 на Прикарпатті станом на 19 березня залишається складною, навіть зважаючи на деяке зменшення кількості виявлених хворих та госпіталізованих у COVID-лікарні.
Протягом останньої доби зареєстровано 506 нових випадків коронавірусної хвороби, одужали 245 осіб. Зафіксовано 21 летальний випадок. За весь час пандемії в області лабораторно підтверджено 75 199 випадків захворювання.
Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області наголошує, що відповідно до рішення Державної комісія з питань ТЕБ та НС і постанови КМУ від 09.12.2020 р. № 1236 (зі змінами) на всій території області продовжують діяти обмеження червоного рівня епідемічної небезпеки.
Працівники Головного управління Держпродспоживслужби в області спільно з представниками органів Національної поліції продовжують щоденний моніторинг дотримання суб’єктами господарювання карантинних обмежень та норм. Перевірки триватимуть без вихідних протягом всього періоду карантину.
Звертаємо увагу, що у всіх районах та всіх населених пунктах Івано-Франківщини продовжують діяти заборони:
- перебування в громадських будинках і спорудах, громадському транспорті без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно;
- приймання відвідувачів суб’єктами господарювання, які провадять діяльність у сфері громадського харчування (барів, ресторанів, кафе тощо), крім діяльності з надання послуг громадського харчування із здійсненням адресної доставки замовлень та замовлень на винос і закладів громадського харчування в аеропортах;
- приймання відвідувачів в інших закладах розважальної діяльності;
- робота закладів громадського харчування та місць для харчування в готелях з 11-ї години до 6-ї години наступної доби, крім надання послуг з харчування в готельному номері за замовленням клієнтів;
- діяльність непродовольчих ринків;
- діяльність суб’єктів господарювання, які обслуговують відвідувачів, у яких:
– не нанесено маркування для перебування в черзі з дотриманням дистанції між клієнтами не менш як 1,5 метра;
– не забезпечено працівників засобами індивідуального захисту, зокрема захисними масками або респіраторами, та не здійснюється належний контроль за їх використанням;
– обслуговуються покупці без одягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема захисних масок або респіраторів, які закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно, за винятком обслуговування за межами будівлі суб’єкта господарювання (через вікна видачі, тераси тощо);
– не забезпечується централізований збір використаних засобів індивідуального захисту в окремі контейнери (урни);
- проведення дискотек, робота розважальних закладів (нічних клубів), діяльність закладів громадського харчування (ресторанів, кафе, барів, закусочних, їдалень, кафетеріїв, буфетів тощо) з організацією дозвілля, у тому числі проведення святкових заходів, банкетів, майстер-класів, публічних подій тощо.
Нагадуємо суб’єктам господарювання та жителям області про необхідність суворого дотримання встановлених протиепідемічних правил та норм.
Носіть маски у громадських місцях, мийте з милом та дезінфікуйте руки, дотримуйтесь соціальної дистанції та уникайте масових скупчень – це допоможе знизити ризики для вашого здоров’я та здоров’я ваших близьких.
0 Comments