Перейти до змісту Перейдіть на ліву бічну панель Перейдіть на праву бічну панель Перейти до нижнього колонтитула

Моніторинг місць торгівлі нафтопродуктами на Прикарпатті

19.03.2021 р.  № 95

Головам територіальних громад Івано-Франківської області

З метою інформування громадськості та доведення до широкого читацького загалу (в т.ч. шляхом публікації на офіційних веб-сайтах територіальних громад та сторінках у соціальних мережах ),

Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області  (76019 м. Івано-Франківськ, вул. Берегова, 24, тел. 51-13-89,  ifdergprod@vetif.gov.uaподає  наступну актуальну інформацію.

 Моніторинг місць торгівлі нафтопродуктами на Прикарпатті

 Управління захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області у межах своїх повноважень здійснює контроль за виконанням учасниками ринку нафтопродуктів Правил роздрібної торгівлі нафтопродуктами.

На виконання доручення Прем’єр-міністра України та пункту 2 Протоколу засідання регіональної групи по боротьбі із нелегальним обігом і роздрібною торгівлею пальним  від 05.03.2021 року № 11/0/7-21,   спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби Івано-Франківщини протягом березня 2021 року провели моніторингові обстеження можливих місць торгівлі нафтопродуктами з ознаками порушень чинного законодавства.

Так, було проведено 14 моніторингових відвідувань – 8 місць торгівлі нафтопродуктами із ознаками порушень чинного законодавства, що зазначені на інтернет ресурсі «Карта нелегальних АЗС» (дані об’єкти обстежуються першочергово) та 6 ймовірних місць із нелегальним обігом і роздрібною торгівлею пальним.

В ході проведення заходів найчастіше фіксуються такі порушення:

–   невидача розрахункових документів;

– відсутність терміналів для можливості здійснення безготівкових розрахунків;

– відсутність документів, що засвідчують якість та безпеку нафтопродуктів;

–  відсутність засобів вимірювальної техніки;

– використання засобів вимірювальної техніки без державного тавра повірки.

АЗС, на яких виявлено порушення, будуть внесені Головним управління Держпродспоживслужби в області до щорічного комплексного плану перевірок на 2022 рік.

0 коментарів

Поки що немає коментарів

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *