Перейти до змісту Перейдіть на ліву бічну панель Перейдіть на праву бічну панель Перейти до нижнього колонтитула

ІВАНО-ФРАНКІВСЬКА ОБЛАСТЬ ТА УКРАЇНА ЗАГАЛОМ ПЕРЕХОДЯТЬ У «ЖОВТУ» ЗОНУ. ОБМЕЖЕННЯ КОНКРЕТИЗУЮТЬСЯ

ІВАНО-ФРАНКІВСЬКА ОБЛАСТЬ ТА УКРАЇНА ЗАГАЛОМ ПЕРЕХОДЯТЬ У «ЖОВТУ» ЗОНУ. ОБМЕЖЕННЯ КОНКРЕТИЗУЮТЬСЯ

В Івано-Франківській обласній державній адміністрації зазначають, що від завтра, 23 вересня 2021 року, наша область і Україна загалом переходять у «жовту» зону епідеміологічної небезпеки, в якій діятимуть певні обмеження.

Відбулося засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій облдержадміністрації на виконання постанови Кабінету Міністрів від 13 вересня 2021 № 954 «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 9 грудня 2020 р. № 1236 і від 29 червня 2021 р. № 677» стосовно запровадження карантинних обмежень для здобувачів загальної середньої освіти.

При «жовтому» рівні відвідування закладів освіти її здобувачами буде дозволене за умови наявності не менш як 80 відсотків працівників, які мають документ, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації, чи міжнародний, внутрішній сертифікат або іноземний сертифікат, що підтверджує вакцинацію від COVID-19 однією дозою дводозної вакцини (жовті сертифікати), або однією дозою однодозної вакцини чи двома дозами дводозної вакцини (зелені сертифікати), які включені Всесвітньою організацією охорони здоров’я до переліку дозволених для використання в надзвичайних ситуаціях, негативний результат тестування методом полімеразної ланцюгової реакції або одужання особи від зазначеної хвороби, чинність якого підтверджена за допомогою Єдиного державного вебпорталу електронних послуг, зокрема з використанням мобільного додатка Порталу Дія (Дія).

22 вересня 2021 року вступила в дію Постанова КМУ № 981 «Про внесення змін до деяких актів Кабінету Міністрів України», згідно з якою від 23 вересня 2021 року заклади дошкільної освіти, дошкільні підрозділи ЗЗСО та учні 1 – 4 класів ЗЗСО навчатимуться в режимі очного навчання, а для здобувачів освіти 5-11 класів запроваджується дистанційна форма навчання.

У випадку не досягнення межі вакцинації на рівні 80 відсотків не виключено, що у закладах загальної середньої освіти будуть уведені повні карантинні обмеження.

У відсотковому еквіваленті у Кутській громаді цифри щодо стану із вакцинацією у закладах освіти виглядають таким чином:
Кутський ліцей – 16,67 %;
Старокутський ліцей – 45,16 %;
Розтоківський ліцей – 9,7 %;
Тюдівський ліцей – 60 %;
Великорожинська гімназія – 50 %;
Великорожинський ліцей – 37 %;
Малорожинська гімназія – 5,26 %;
Пенківська початкова школа – 65,22 %;
Слобідська початкова школа – 50 %;
здо «Покутянка» – 17,05 %;
здо «Арніка» – 0 %;
здо «Джерельце» – 0 %;
здо «Гуцулочка» – 14,29 %.

Від рівня імунізації працівників залежить робота закладів освіти при посиленні карантинних норм. Так як у Кутській територіальній громаді стан вакцинації значно нижчий за 80 відсотків, учні 5-11 класів не матимуть можливості навчатися в очному режимі, щоб отримувати якісні знання. Тому заклик до працівників освіти єдиний: «ВАКЦИНУЙТЕСЯ!», щоб навчання дітей було повноцінним і продуктивним.

За інформацією з Кутської міської лікарні, у пунктах щеплення Кутської територіальної громади, що розташовані у с-щі Кутах та селі Тюдові, на цей час наявні дві вакцини: «Aastrazeneca» та «CoronaVac».

Присутні вакцини і в Косівському центрі масової вакцинації, а також мають бути забезпечені можливості та організація вакцинації за допомогою виїзних мобільних сесій.

Більше інформації, що дозволить поглибити свої знання з окресленої теми, тут:
https://www.if.gov.ua/ (офіційний вебсайт Івано-Франківської ОДА);
https://moz.gov.ua/ (вебсайт МОЗ України);
https://www.phc.org.ua/ (Центр громадського здоров’я МОЗ України);
https://vaccination.covid19.gov.ua/.

Кутська селищна рада

0 коментарів

Поки що немає коментарів

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *