Перейти до змісту Перейдіть на ліву бічну панель Перейдіть на праву бічну панель Перейти до нижнього колонтитула

Кутська громада стала учасником патріотичного всеукраїнського забігу “Шаную воїнів, біжу за героя”

Кутська громада стала учасником патріотичного всеукраїнського забігу “Шаную воїнів, біжу за героя”

Сьогодні, 26 серпня, у Косові відбувся всеукраїнський забіг під гаслом – “Шаную воїнів, біжу за героя”, приурочений Дню пам’яті захисників, який відзначають 29 серпня.

До всеукраїнського забігу долучилася Кутська громада та інші громади району. Розпочали захід Всечесні отці спільною молитвою за загиблими воїнами та благословенням присутніх. Учасники акції поклали квіти і запалили свічки на Алеї Героїв, де розміщені портрети військових.

Близько 200 учасників зібрались на майдані Незалежності – це рідні, друзі і знайомі загиблих захисників, представники влади, жителі громад. На футболці у кожного учасника благодійного забігу була наліпка з іменем героя, який загинув, захищаючи незалежність Батьківщини. Опісля подолання дистанції, у пам’ять про загиблих бійців, родини воїнів вручили учасникам забігу пам`ятні медалі.

Спортивний захід започаткували у 2018 році батько загиблого героя російсько-української війни “кіборга” Олексія Дурмасенка Олег Дурмасенко, а також Таїсія Братасюк та Дмитро Примаченко. Традиційний забіг вийшов за межі України і став міжнародним.

??Цей забіг є символом нашої пам’яті та незламності. Про те, що ми завжди будемо пам’ятати, і хочемо, щоб про це пам’ятали молодші покоління, якою ціною повернулася до нас незалежність. Ми хочемо показати, що нас не зламати і ми будемо завжди вільні. Патріотичний захід відбувся за підтримки Кутської селищної ради.
Висловлюємо вдячність всім учасникам за вшанування памяті Героїв Кутської громади.

Дякуємо Михайло Павлюк (видавництво “Писаний камінь”) за виготовлення нагрудних наліпок.

Вічна пам`ять та слава Героям!??

0 коментарів

Поки що немає коментарів

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *