Перейти до змісту Перейдіть на ліву бічну панель Перейдіть на праву бічну панель Перейти до нижнього колонтитула

Кутський селищний голова Дмитро ПАВЛЮК на семінарі щодо грантових програм Вишеградського фонду

Кутський селищний голова Дмитро ПАВЛЮК на семінарі щодо грантових програм Вишеградського фонду

Селищний голова Дмитро ПАВЛЮК відвідав семінар щодо грантових програм Вишеградського фонду, який відбувся 03 жовтня у Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника. Представники делегації Міжнародного Вишеградського фонду на чолі з керівником фонду Петером Марешем представили для університетської спільноти нові можливості щодо грантових програм на підтримку розвитку територіальних громад в Україні.

Міжнародний Вишеградський фонд – це донорська організація, заснована в 2000 році урядами країн Вишеградської групи – Чехії, Угорщини, Польщі та Словаччини. Фонд дотримується бачення президента Вацлава Гавела, президента Леха Валенси та прем’єр-міністра Йожефа Анталла та підтримує регіональну співпрацю організацій громадянського суспільства. Це можливо завдяки грантам, стипендіям і резиденціям художників. Щорічно на її проєкти, стипендії для студентів та довготривале перебування для митців виділяється 8 мільйонів євро, причому кожна країна вносить до фонду однакову частку – 2 мільйони євро. А з 2012 Канада, Німеччина, Нідерланди, Південна Корея, Швеція, Швейцарія та США внесли на проєкти Вишеградського фонду додаткові ще 10 мільйонів євро.

Учасники семінару дізналися про роботу фонду, відбір і дедлайн подачі заявок, як потрібно реєструватися на сайті для подачі заявок та терміни їх розгляду та оголошено результати, що не менш важливо для студентів.

Світлини з мереж

0 коментарів

Поки що немає коментарів

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *