Перейти до змісту Перейдіть на ліву бічну панель Перейдіть на праву бічну панель Перейти до нижнього колонтитула

ОБСЯГ РЕАЛІЗОВАНОЇ ПРОМИСЛОВОЇ ПРОДУКЦІЇ ПІДПРИЄМСТВАМИ ОБЛАСТІ У СІЧНІ-ЧЕРВНІ 2021 РОКУ

ОБСЯГ РЕАЛІЗОВАНОЇ ПРОМИСЛОВОЇ ПРОДУКЦІЇ ПІДПРИЄМСТВАМИ ОБЛАСТІ У СІЧНІ-ЧЕРВНІ 2021 РОКУ

Підприємства області у січні-червні 2021 року реалізували промислової продукції (товарів, послуг) на 41,6 млрд. грн (у січні-червні 2020 року – на 26,3 млрд. гривень).

У загальному обсязі реалізації 62,1 % становила продукція підприємств переробної промисловості, 28,5 % – з постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря, 8,7 % – добувної промисловості і розроблення кар’єрів, 0,7 % – з водопостачання, каналізації, поводження з відходами.

В обсязі реалізації продукції переробної галузі 89,4 % забезпечили підприємства з виробництва хімічних речовин і хімічної продукції, гумових і пластмасових виробів, іншої неметалевої мінеральної продукції, з виготовлення виробів з деревини, виробництва паперу та поліграфічної діяльності, машинобудування.

Частка області у загальнодержавному обсязі реалізованої промислової продукції склала 2,5 %, що відповідає 11 місцю серед регіонів України. Питома вага реалізованої промислової продукції підприємств з виробництва хімічних речовин і хімічної продукції у загальнодержавних обсягах склала 25,7 %, з виготовлення виробів з деревини, виробництва паперу та поліграфічної діяльності – 6,1 %, гумових і пластмасових виробів, іншої неметалевої мінеральної продукції – 6 %, з добування сирої нафти та природного газу – 4,9 %, постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря – 3,6 відсотка.

 

ОБСЯГ РЕАЛІЗОВАНОЇ ПРОМИСЛОВОЇ ПРОДУКЦІЇ ПІДПРИЄМСТВАМИ МІСТ ТА РАЙОНІВ ОБЛАСТІ У СІЧНІ-ЧЕРВНІ 2021 РОКУ

За січень-червень 2021 року підприємства області реалізували промислової продукції (товарів, послуг) на 41,6 млрд. грн., що становить 2,5 % від загального обсягу по Україні.

Вагомі обсяги промислової продукції реалізовано підприємствами Івано-Франківського (45,6 % від загальнообласного обсягу) та Калуського (42 %) районів. Частка реалізованої продукції підприємств Надвірнянського району склала 7 %, Коломийського – 5,4 %, Верховинського та Косівського районів – менше 0,1 відсотка.

У розрахунку на одну особу населення області промислової продукції реалізовано на 30,5 тис. гривень. Вищий за середній в області цей показник у районах. У Надвірнянському районі обсяг реалізованої промислової продукції на одну особу склав 22,3 тис. грн., Коломийському – 8,2 тис. грн., Косівському –0,2 тис. грн., Верховинському – 0,1 тис. гривень.

 

За інформацією Головного управління

статистики в Івано-Франківській області

0 коментарів

Поки що немає коментарів

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *