Перейти до змісту Перейдіть на ліву бічну панель Перейдіть на праву бічну панель Перейти до нижнього колонтитула

ЩО СПОЖИВАЮТЬ НА ПРИКАРПАТТІ?

ЩО СПОЖИВАЮТЬ НА ПРИКАРПАТТІ?

 Як, чим і скільки ми харчувалися минулоріч – знає статистика.

У 2020 році в середньому один житель області більше, ніж рік до того,  споживав молока та молочних продуктів – на 8,6 % (301 кг), овочів і баштанних продовольчих культур – на 6,8 % (155 кг), яєць – на 4,5 % (276 шт.), риби і рибопродуктів – на 4,4 % (9 кг), м’яса та м’ясопродуктів – на 2,3 % (50 кг), олії – на 1,6 % (13 кг), хлібних продуктів – на 1,1 % (113 кілограмів). Водночас споживання  цукру зменшилось на 3,1 % і склало 32 кг на одну особу за рік, картоплі – на 1,3 % (187 кг),  плодів, ягід та винограду –  на 0,5% (54 кілограми).

За кількістю спожитих в розрахунку на одну особу молока і молочних продуктів та картоплі у 2020 році область серед регіонів України посіла перше місце,  цукру – четверте, хлібних продуктів – п’яте, олії, плодів, ягід та винограду – дванадцяте, яєць – чотирнадцяте, м’яса та м’ясопродуктів, овочевої продукції, риби та рибопродуктів – 19-21 місця.

Більше, ніж в середньому по державі, у 2020 році одним жителем області спожито олії (на 1,6 %), цукру (на 13,3%), хлібних продуктів (на 16,8 %), молока та молочних продуктів (на 48,9 %) та картоплі  (на 39,8 відсотка).

Калорійність середньодобового раціону населення області порівняно  з середньою по Україні є вищою на 14,1 % і складає 3051 ккал на одну особу. За цим показником область посіла першість серед регіонів держави.

 

За інформацією Головного управління статистики в Івано-Франківській області

0 коментарів

Поки що немає коментарів

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *