Перейти до змісту Перейдіть на ліву бічну панель Перейдіть на праву бічну панель Перейти до нижнього колонтитула

Припинено обіг небезпечного морозива!!!

Припинено обіг небезпечного морозива!!!

Г оловне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області інформує операторів ринку харчових продуктів та споживачів про проведені Держпродспоживслужбою заходи щодо припинення обігу невідповідної продукції – морозива, у виробництві якого використовувався стабілізатор Lygomme
(
05 серпня 2021 на сайті Головного управління було розміщено інформацію щодо надходження інформаційних повідомлень через систему швидкого оповіщення щодо харчових продуктів та кормів (RASFF) від 27 липня 2021 року № 2021.3976 та від 30 липня 2021 року № 2021.3976-fup2 стосовно виявлення несанкціонованої речовини етиленоксид в стабілізаторі Lygomme, що використовувався у виробництві морозива, що експортувався з Франції (виробник: Mars Wrigley Comfeetionery, Steinbourg) до України (отримувач: ТОВ «ТОРГОВА ФІРМА «РУДЬ», вул. Тваринників,8,с. Шпитьки, Бучанський район, Київська область, 08122).

Відповідно процедури простежуваності в обліковій системі ТОВ «ТОРГОВА ФІРМА «РУДЬ» створені інформаційні реєстри з переліком закладів торгівлі, в які було відвантажено згадану продукцію. Слід відмітити, що вказане морозиво буде ідентифіковано червоним маркуванням «НЕБЕЗПЕЧНА ПРОДУКЦІЯ», вилучено з торгівельних мереж та направлено на склад ТОВ «ТОРГОВА ФІРМА РУДЬ» для відокремленого зберігання з наступним поверненням виробнику для подальшої утилізації.

ТОВ «ТОРГОВА ФІРМА РУДЬ» надала відомість щодо відвантаження продукції до торгівельних закладів України, зокрема отримувачем морозива на Івано-Франківщині є ФОП Федик Н.Р. (вул. Левинського,1 а , м. Івано-Франківськ.

Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області повідомляє споживачів та операторів ринку харчових продуктів про те, що ФОП Федик Н..Р припинено відвантаження продукції ТМ «Марс» (морозиво «Snickers» 48гр/24, морозиво «Baunty» 39гр/24, морозиво «Twix» 40гр/24), відкликано залишки згаданої продукції з торгівельних мереж та роздрібних торгових точок Прикарпаття. Залишки повернуто виробнику:

  • морозиво «Baunte» 39гр/24 в кількості 10949 шт.;

  • морозиво «Snickers» 48гр/24 в кількості 18094 шт.;

  • морозиво «Twix» 40гр/24 в кількості 7255 шт.

Підставою для відклику невідповідної продукції, морозива вищезгаданого виробника в виробництві якого використовувався стабілізатор Lygomme в якому виявлено несанкціоновану речовину етиленоксид, стало повідомлення Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області та лист ТОВ «ТОРГОВА ФІРМА РУДЬ» від 07.08.2021.

0 коментарів

Поки що немає коментарів

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *