Перейти до змісту Перейдіть на ліву бічну панель Перейдіть на праву бічну панель Перейти до нижнього колонтитула

Соціальна програма «Прихисток»

Соціальна програма «Прихисток»

В Україні під патронатом Президента України Володимира Зеленського стартує соціальний проєкт «ПрихистОК» з метою надання допомоги вимушеним переселенцям.

Сьогодні більшість громадян України, які перебувають на лінії зіткнення та окупації загарбників, опинилися в скрутному становищі та вимушені покидати місця свого проживання.

У нашій державі нараховується понад 10 мільйонів громадян, які стали вимушеними переселенцями, які потребують нашої допомоги.

Аби отримати компенсацію витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб мешканці столиці, які розмістили вимушених переселенців, мають самостійно внести відомості щодо житла, доступного для безоплатного розміщення внутрішньо переміщених осіб у відповідній адміністративно-територіальній одиниці та/або громаді, до веб-ресурсу «Прихисток». Також ця інформація може бути внесена відповідною районною держадміністрацією після подання відповідної заяви власника житла.

Заяву в довільній формі із вказанням прізвища, ім’я та по батькові кожної з розміщених осіб потрібно подати до центрів надання адміністративних послуг міста Києва не пізніше наступного робочого дня після розміщення. Заява подається за місцем розташування житлового приміщення.

У день припинення розміщення внутрішньо переміщених осіб або зміни їх кількості також потрібно подати відповідну заяву, із зазначенням можливості у подальшому розміщувати внутрішньо переміщених осіб у цьому житловому приміщенні.

Для отримання компенсації особа, що розмістила внутрішньо переміщених осіб, не пізніше ніж протягом п’яти днів з дня закінчення звітного місяця подає до ЦНАПу заяву за встановленою формою та пред’являє відповідні документи.

А саме:

– документ, який посвідчує його особу;
– документ, що підтверджує право власності або користування житловим приміщенням, або документ, що підтверджує повноваження представника власника;
– довідку внутрішньо переміщеної особи.

Заява розглядається протягом п’яти робочих днів з дня її отримання. Сума компенсації розраховується з урахуванням кількості днів, протягом яких житло надавалося для розміщення вимушених переселенців, з дня її розміщення, але не раніше дати взяття на облік внутрішньо переміщених осіб відповідним органом або через веб-портал «ДІЯ». Сума компенсації за кожен людино-день: 14,77 грн.

Якщо у вас є приміщення, в якому ви готові прихистити співвітчизників, то можете допомогти, обравши опцію «Запропонувати житло» на сторінці проєкту.
Якщо ви шукаєте прихисток, – оберіть опцію «Знайти житло».
Також на сайті проєкту ви можете отримати корисну інформацію та інструкції під час війни.

0 коментарів

Поки що немає коментарів

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *