Перейти до змісту Перейдіть на ліву бічну панель Перейдіть на праву бічну панель Перейти до нижнього колонтитула

З 03 серпня 2022 всі внутрішньо переміщені особи, незалежно від регіону, з якого вони переїхали, зможуть реалізувати свої права в повному обсязі.

З 03 серпня 2022 всі внутрішньо переміщені особи, незалежно від регіону, з якого вони переїхали, зможуть реалізувати свої права в повному обсязі.

Ці права гарантує Закон «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб» щодо приведення окремих його положень у відповідність до Закону «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України» (реєстр. № 7449), ухвалений Верховною Радою України 18 липня ц.р.

Раніше законодавство розмежовувало внутрішньо переміщених осіб (ВПО) за територіальним принципом та, фактично, давало змогу реалізувати свої права лише громадянам, які перемістилися з тимчасово окупованих територій АР Крим та Донбасу.

Від початку широкомасштабного військового вторгнення рф, в Україні з’явилася велика кількість ВПО з інших регіонів, які не мають змоги повною мірою реалізувати належні їм права.

Наприклад, статтею 9-2 Закону від негативних наслідків невиконання грошових зобов’язань за кредитними договорами та договорами позики звільнялися виключно ВПО з тимчасово окупованих територій АР Крим та м. Севастополя, а також з окремих територій Донецької та Луганської областей. Саме для усунення подібних ситуацій був ухвалений зазначений документ.

➡ Деталі Закону, який надруковано у парламентській газеті Голос України 2 серпня та який набуває чинності 3 серпня, за посиланням: http://www.golos.com.ua/article/362854

0 коментарів

Поки що немає коментарів

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *