Перейти до змісту Перейдіть на ліву бічну панель Перейдіть на праву бічну панель Перейти до нижнього колонтитула

Сьогодні, 08 лютого, минає рік, як немає з нами легендарної людини, справжнього бійця на футбольному полі, засновника і тренера ФК «Карпати» Кути Миколи Петровича КУШНІРУКА

Сьогодні, 08 лютого, минає рік, як немає з нами легендарної людини, справжнього бійця на футбольному полі, засновника і тренера ФК «Карпати» Кути Миколи Петровича КУШНІРУКА

Від нас пішла людина, яка залишила яскравий слід в історії спортивного життя Кутської громади, району, області. Це приклад гравця, тренера, який ніколи не здавався.
Футбольний клуб «Карпати» Кути був невід’ємною частиною життя Миколи Петровича.

Його самовідданість, відповідальність, працьовитість, людяність нікого не залишали байдужими. Лідерські та професійні якості Миколи Петровича Кушнірука надихали не одне молоде покоління. Завдячуючи його наполегливій праці, футбол і спорт загалом у Кутській громаді завжди були на найвищому рівні.

Микола Петрович КУШНІРУК народився 13 жовтня 1941 року в селі Старі Кути де і прожив усе своє життя. Трудову діяльність Микола Петрович розпочав дуже рано у 1956 році в Кутській лісоплавній конторі, де працював на різних посадах до 1968 року. Закінчував працювати у лісоплавній конторі на посаді інструктора фізкультури. За це підприємство і розпочав виступати в футбольній команді «Авангард» в 1959 році, а тоді йому було тільки неповних 17 років, де на повну силу проявився талант футболіста, а згодом й ефективного організатора, менеджера і тренера.

Продовжував грати у футбол і перебуваючи в армії. Після повернення зі служби Микола Петрович й надалі працював у Кутській лісоплавній конторі, а в 1968 році перейшов працювати в Кутський лісокомбінат. В 1968 році закінчив Івано-Франківський технікум фізичної культури. Працюючи в лісокомбінаті, Микола Петрович на громадських засадах створив одну з найсильніших команд області, яка з успіхом виступала не тільки на обласних змаганнях, але й змаганнях республіканського рівня.

Поряд з розвитком футболу Микола Петрович займався реконструкцією Кутського стадіону «Авангард» та завжди підтримував його благоустрій. За цей час в команді було виховано цілу плеяду висококласних футболістів різних поколінь, які успішно виступали в інших футбольних командах. Цікаво, що у далеких 1967 – 1969 роках вихованцем Миколи Петровича був Назарій Яремчук, майбутній народний артист України, який в 1969 році став чемпіоном Івано-Франківської області серед команд другої ліги.

Також Микола Петрович пройшов відбір у склад професійного футбольного клубу «Буковина» Чернівці, однак відмовився через хворобу матері, за якою потрібний був постійний догляд. Микола Петрович був одружений, разом з дружиною виховали двох синів. Футбольний клуб «Карпати» Кути був його невід’ємною частиною життя.

Миколи Петровича КУШНІРУКА вже рік немає разом з нами, але він серед нас, в нашій пам’яті, в наших серцях і добрих спогадах.

Спочивайте з Богом, Миколо Петровичу!

Вічна пам’ять!

0 коментарів

Поки що немає коментарів

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *