Перейти до змісту Перейдіть на ліву бічну панель Перейдіть на праву бічну панель Перейти до нижнього колонтитула

Сьогодні, 15 квітня, на 99 році життя відійшла у вічність почесна жителька селища Кути – учасниця Української Повстанської Армії СЕНЬКОВСЬКА Наталія Петрівна.

Сьогодні, 15 квітня, на 99 році життя відійшла у вічність почесна жителька селища Кути – учасниця Української Повстанської Армії СЕНЬКОВСЬКА Наталія Петрівна.

СЕНЬКОВСЬКА (ЛАЗОРИК) Наталія Петрівна, уродженка села Слобідка. В юності була зв’язковою (псевдо — Черемшина) в українському громадсько-політичному русі, що ставив собі за мету встановлення Української соборної самостійної держави, її збереження та розвиток.

Влітку 1946 року 21-річну дівчину було заарештовано за звинуваченням у членстві ОУН. Восени того ж року військовим трибуналом військ МВС Станіславської області була засуджена на 10 років позбавлення волі та 5 років пораження в правах із конфіскацією майна. Наталію Петрівну було реабілітовано у 1992 році.

Ув’язнена Наталія знаходилася в сталінських концтаборах на півночі міста Інта, в 1953 перевезена до спеціального поселення в місті Балхаш (Казахстан). Під час перебування в поселенні Наталія Петрівна познайомилася та одружилися з Сеньковським Ярославом Дмитровичем. В 1961 році переїхали в Караганду (Казахстан) на постійне проживання. Однак разом з чоловіком та дітьми прагнули повернутися на рідну землю. 1984 року здійснилася заповітна мрія Сеньковських і сім’я переїхала в селище Кути, де Наталія Петрівна проживала до сьогоднішнього дня. З моменту проголошення незалежності України отримала чималу кількість державних нагород. Входила до громадської організації «Косівська районна управа братства вояків УПА».

Наталія Петрівна пройшла нелегкий життєвий шлях, але в її серці завжди була Україна – вільна, незалежна, непоборна. Кутська селищна рада висловлює глибокі співчуття родині з приводу втрати найріднішої людини. Розділяємо ваше горе, сумуємо разом з вами, підтримуємо вас у годину скорботи.

Вічна і світла пам‘ять… Царство небесне Наталії Петрівні…
Панахида, відбудеться завтра, 16 квітня, о 19:00

Похорон – 17 квітня о 10:00

0 коментарів

Поки що немає коментарів

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *