Перейти до змісту Перейдіть на ліву бічну панель Перейдіть на праву бічну панель Перейти до нижнього колонтитула

СЬОГОДНІ ГУЧНО ЛУНАЛО КАРПАТАМИ «СЛАВА! СЛАВА! СЛАВА!» ВАЛЕНТИНОВІ СЛЮСАРЧУКУ: у Малому Рожині відкрили меморіальну дошку полеглому воїну – добровольцю

СЬОГОДНІ ГУЧНО ЛУНАЛО КАРПАТАМИ «СЛАВА! СЛАВА! СЛАВА!» ВАЛЕНТИНОВІ СЛЮСАРЧУКУ: у Малому Рожині відкрили меморіальну дошку полеглому воїну – добровольцю

У День Державного Прапора України, на знак вдячності за подвиг Героя, на фасаді Малорожинської гімназії встановлено та освячено пам’ятну дошку Валентинові СЛЮСАРЧУКУ.
Ворожа куля не обирає – забирає найкращих… На війні, на жаль, гинуть гідні сини та дочки України, яким ще жити, любити, творити, будувати майбутнє.
Валентин понад усе любив Україну, рідний край та, не вагаючись, незважаючи на молодий вік (19 років), будучи студентом, з початком повномасштабного вторгнення ворога в Україну твердо вирішив стати на захист рідної землі.
За загиблим воїном отці Богдан СТЕФАНКІВ, Юрій КАЛИН, Дмитро СЛЮСАРЧУК відслужили панахиду та освятили меморіальну дошку.
Вшанувати пам’ять мужнього бійця, справжнього патріота прийшли: родина, Кутський селищний голова Дмитро ПАВЛЮК, представники влади, члени ВО «Тризуб» імені Степана Бандери, побратими, педагоги, однокласники, друзі Героя, жителі та гості села.
Право відкрити меморіальну дошку воїну надали матері Галині, батькові Федору та сестрі Вероніці, вірші якої щемливо декламували учні гімназії.
Патріотичне виховання Валентина стало підґрунтям для формування його свідомої проукраїнської позиції та до приєднання у ВО «Тризуб» імені Степана Бандери.
21.05.2021 Валентин офіційно був прийнятий до лав ВО «Тризуб» імені Степана Бандери з позивним «Шелбі».
25.02.2022 року в складі Добровольчого українського корпусу розпочав свій бойовий шлях. 31.01.2023 року з побратимами із ДУКу приєднався до лав ЗСУ. Служив навідником 2 розвідувального відділення розвідувального взводу 3 аеромобільного батальйону військової частини А 4350, 46 окремої аеромобільної бригади у складі десантно-штурмових військ. З 05.06.2023 по 04.07.2023 проходив навчання в Іспанії з курсу базової підготовки по ТССС. Володів вміннями снайперської стрільби, парамедицини, мав навички кулеметника та гранатометника. Одразу після навчання повернувся в зону бойових дій на Запорізький напрямок.
18.08.2023 внаслідок мінометного обстрілу Валентин «Шелбі» загинув.
Відкриття меморіальної дошки – це увічнення пам’яті та щира подяка нашому відважному земляку, який зі зброєю в руках став на захист територіальної цілісності і суверенітету нашої держави, віддано боровся за незалежність та свободу України, мир та спокій на рідній землі.
На завершення заходу присутні заспівали його улюблену пісню про Довбуша «Ой по-під гай зелененький».
До підніжжя меморіальної дошки Героя лягли квіти пам’яті та шани…

Пам’ятаємо…
Герої не вмирають!

0 коментарів

Поки що немає коментарів

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *