Перейти до змісту Перейдіть на ліву бічну панель Перейдіть на праву бічну панель Перейти до нижнього колонтитула

У Кутській громаді надаватимуть соціальні послуги з формування життєстійкості відповідно до підписаного Меморандуму про співпрацю

У Кутській громаді надаватимуть соціальні послуги з формування життєстійкості відповідно до підписаного Меморандуму про співпрацю

30 липня в Кутській селищній раді відбулася робоча зустріч щодо експериментального проєкту із запровадження комплексної соціальної послуги з формування життєстійкості, яка передбачена Меморандумом про співпрацю укладеним між Кутською селищною радою та Благодійною організацією «Благодійний фонд «Карітас Коломия». Метою Меморандуму є співпраця Сторін у проведенні спільних заходів з реалізації експериментального проєкту із запровадження комплексної соціальної послуги з формування життєстійкості у сфері соціального захисту населення Кутської територіальної громади: сімей військовослужбовців, осіб похилого віку, осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю, малозабезпечених сімей, внутрішньо переміщених осіб та інших категорій громадян, які потребують соціальної допомоги.

Питання обговорили Кутський селищний голова Дмитро ПАВЛЮК, представники Благодійної організації «Благодійний фонд «Карітас Коломия» та Центру життєстійкості, а також старости старостинських округів Кутської громади. Йшлося про принципи ефективної міжсекторальної комунікації та взаємодії з реалізації цього проєкту в Кутській громаді.

Сторони домовилися про порядок надання комплексної соціальної послуги з формування життєстійкості, що значно сприятиме адаптації осіб/сімей/групи осіб, які проживають на території Кутської територіальної громади загалом та внутрішньо переміщених осіб зокрема, до кризових ситуацій, набуттю навичок стресостійкості, тощо.

Програма життєстійкості – це пілотний проєкт Міністерства соціальної політики України, який реалізовується в рамках Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?», запровадженої за ініціативи Першої леді Олени Зеленської.

0 коментарів

Поки що немає коментарів

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *