Перейти до змісту Перейдіть на ліву бічну панель Перейдіть на праву бічну панель Перейти до нижнього колонтитула

В Кутах відбулася зустріч виїзної робочої групи з організації надання допомоги членам сімей загиблих ветеранів війни з родинами загиблих воїнів

В Кутах відбулася зустріч виїзної робочої групи з організації надання допомоги членам сімей загиблих ветеранів війни з родинами загиблих воїнів

Сьогодні заступниця голови обласної державної (військової) адміністрації Людмила СІРКО разом із радником голови ОВА Володимиром ВЕРКАЛЬЦЕМ, представниками відділу роботи із зверненнями громадян, районної військової адміністрації, районного ТЦК та СП, пенсійного фонду, соціального захисту, бюро правової допомоги, Кутської селищної ради і міської лікарні зустрілися із сім’ями полеглих воїнів Кутської та Рожнівської громад. У робочому засіданні взяв участь Кутський селищний голова Дмитро ПАВЛЮК.

Людмила СІРКО розповіла про основні напрямки роботи управління ветеранської політики облдержадміністрації, яке очолює ветеран війни Роман ПРИМИЧ. Детально окреслила основні напрямки реалізації державної політики у сфері соціального захисту сімей загиблих (померлих) захисників і захисниць України.

Присутні обговорили низку питань, з якими стикаються рідні загиблих, зокрема, роботи ВЛК-комісій, процедури визнання військового загиблим, допомоги на лікування членів сімей загиблих або військовослужбовців, які служать на даний час, оздоровлення членів родин загиблих, надання соціальних гарантій, розміру виплат членам сімей загиблих, щодо пільгового перевезення членів сімей загиблих в межах області та поза межами, виїзду за кордон, призначення, отримання грошових допомог, процедури визнання особи безвісти зниклою.

Йшлося про проєкти “Турбота про родину Героя” та про «Доступні ліки». Любов ВАСИЛІВ – представник управління з питань ветеранської політики Івано-Франківської ОДА окреслила ключові напрямки програми підтримки родин загиблих. За її словами, члени сімей полеглих захисників отримують матеріальну допомогу в сумі 50 тис грн., до роковин – 30 тис грн., також можуть подаватись на матеріальну допомогу особи, учасники бойових дій, особи з інвалідністю, які потребують лікування, кошти на оздоровлення. Родини померлих учасників бойових дій, ті, які загинули після мобілізації, – 15 тис грн. Допомога в розмірі 25 тис грн. надається родинам зниклих безвісти.

Такі зустрічі у нашій громаді проводитимуться й надалі. Відтак запрошуємо всіх охочих до діалогу та спільного вирішення проблем рідних Захисників, котрі віддали свої життя за нашу країну.

0 коментарів

Поки що немає коментарів

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *