Перейти до змісту Перейдіть на ліву бічну панель Перейдіть на праву бічну панель Перейти до нижнього колонтитула

ВАКЦИНАЦІЯ ПРОТИДІЄ КОРОНАВІРУСНІЙ ХВОРОБІ. ШКОЛИ ФУНКЦІОНУВАТИМУТЬ у ЗВИЧНОМУ РЕЖИМІ за УМОВ ВАКЦИНАЦІЇ понад 80 % УСІХ ПЕДАГОГІВ

ВАКЦИНАЦІЯ ПРОТИДІЄ КОРОНАВІРУСНІЙ ХВОРОБІ. ШКОЛИ ФУНКЦІОНУВАТИМУТЬ у ЗВИЧНОМУ РЕЖИМІ за УМОВ ВАКЦИНАЦІЇ понад 80 % УСІХ ПЕДАГОГІВ

Керівництво НКП «Кутська міська лікарня» та Кутської селищної ради вчергове закликають жителів нашої територіальної громади приходити в пункти щеплення та вакцинуватися.

Насамперед це стосується педагогічних працівників, так як беззастережною умовою для проведення звичного режиму освітнього процесу є вакцинація понад 80 % усіх педагогів, що дозволить процес навчання знову зробити якісним. Інакше заклади галузі освіти будуть змушені перейти на дистанційну форму навчання.

Станом на 09 вересня в Івано-Франківській області загалом провакциновані 74 % від запланованого контингенту медичних працівників та 33 % працівників сфери освіти. На початок цього тижня на Івано-Франківщині 15 шкіл імунізували понад 80 % своїх освітян.

За найсвіжішою інформацією з Кутської міськлікарні, у розпорядженні двох пунктів щеплення Кутської територіальної громади, розташованих у с-щі Кутах та селі Тюдові, на цей час дві вакцини: «Aastrazeneca» та «CoronaVac».

У Косівському центрі масової вакцинації населення поінформували, що наразі теж доступні аналогічні вакцини. На цей час у Кутській міській лікарні вакцинували понад 500 осіб. Чимало осіб отримали щеплення у Косові та сусідніх територіальних громадах.

Також щодня у НКП «Кутська міська лікарня» здійснюють дослідження як методом ПЛР тестувань, так і методом ІФА-тестів. ПЛР-аналіз виявляє присутність вірусу та визначає, чи людина хвора на COVID-19. Для цього тесту роблять мазок із носа і ротоглотки.

За допомогою імуноферментного аналізу (ІФА-тесту) можна визначити, чи людина перехворіла на коронавірус. Для цього тесту беруть кров із вени. Надалі це дозволяє дослідити, чи є в людини антитіла, які виробляються, якщо в організмі є вірус. Вакцинація, дотримання дистанції і носіння маски протидіють коронавірусній хворобі.

Пресслужба Кутської селищної ради

Більше інформації, що дозволить поглибити свої знання з окресленої теми, тут:
https://www.if.gov.ua/ (офіційний вебсайт Івано-Франківської ОДА);
https://moz.gov.ua/ (вебсайт МОЗ України);
https://www.phc.org.ua/ (Центр громадського здоров’я МОЗ України);
https://vaccination.covid19.gov.ua/.

0 коментарів

Поки що немає коментарів

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *