Перейти до змісту Перейдіть на ліву бічну панель Перейдіть на праву бічну панель Перейти до нижнього колонтитула

ВИХІДНІ на РІЗДВЯНО – НОВОРІЧНІ СВЯТА 2021-2022. КОЛИ і СКІЛЬКИ БУДЕМО ВІДПОЧИВАТИ?

ВИХІДНІ на РІЗДВЯНО – НОВОРІЧНІ СВЯТА 2021-2022. КОЛИ і СКІЛЬКИ БУДЕМО ВІДПОЧИВАТИ?

У грудні на українців чекає додатковий вихідний на Католицьке Різдво. Це свято відзначається 25 грудня, яке припадає на суботу. Тому вихідний переноситься на понеділок, 27 грудня. Таким чином буде три вихідних поспіль: 25, 26 та 27 грудня.

У січні буде 12 вихідних з урахуванням новорічних та різдвяних свят. Зокрема, подовжені вихідні з 1 по 3 січня та з 7 по 9 січня. Згідно зі ст. 73 КЗпП, на підприємствах, в установах, організаціях робота не проводиться, зокрема, у такі святкові дні і дні релігійних свят у грудні – січні:

1 січня – Новий рік
7 січня і 25 грудня – Різдво Христове
Цього року 1 січня припадає на суботу. Згідно з частиною третьою статті 67 КЗпП у випадку, коли святковий або неробочий день співпадає з вихідним днем, то такий вихідний переноситься на наступний після святкового або неробочого. Таким чином, вихідний 1 січня буде перенесено на понеділок 3 січня.

Отже, у грудні буде три вихідних поспіль: 25, 26 та 27 грудня. У січні – чекає двічі по три вихідних дні поспіль – з 1 по 3 січня та з 7 по 9 січня.

Також, згідно зі ст. 53 КЗпП, напередодні святкових і неробочих днів тривалість роботи працівників (крім працівників, зазначених у ст. 51 КЗпП) скорочується на одну годину як при п’ятиденному, так і при шестиденному робочому тижні. Напередодні вихідних днів тривалість роботи при шестиденному робочому тижні не може перевищувати 5 годин.

Отже, у п’ятницю 24 грудня, п’ятницю 31 грудня та четвер 6 січня робочий день при 40-годинному робочому тижні буде скорочено на 1 годину.

Пресслужба Кутської селищної ради

0 коментарів

Поки що немає коментарів

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *