Перейти до змісту Перейдіть на ліву бічну панель Перейдіть на праву бічну панель Перейти до нижнього колонтитула

Дбаючи про людей пенсійного віку та представників соціально незахищених категорій населення

Дбаючи про людей пенсійного віку та представників
соціально незахищених категорій населення

У Кутській селищній раді отримали листа за підписом директора філії Івано-Франківської дирекції АТ «Укрпошта».
У ньому зокрема зазначається, що від 01 червня цього року Укрпошта змушена розпочати оптимізацію витрат. За попередніми оцінками, підприємство планує вивільнити приблизно 15 тисяч своїх працівників по країні, переважно – листонош. Також будуть закриті близько 5 тисяч сільських поштових відділень. Відповідно, як стверджується у листі, частина з цих скорочень і зменшення кількості відділень торкнеться нашої громади. У свою чергу, це спричинить втрати для місцевого бюджету – за рахунок зменшення відрахувань з податку на дохід фізичних осіб.
Укрпошта звернулася до нашого органу місцевого самоврядування з проханням доєднатися до зусиль підприємства та ініціювати перед Урядом скасування Постанови Кабінету Міністрів України № 277 від 29 березня 2021 року «Про додаткові заходи щодо організації виплати і доставки пенсій та грошової допомоги за місцем фактичного проживання одержувачів у межах України».
Кутська селищна рада спрацювала на випередження.
Під час V сесії Кутської селищної ради, яка відбулася 22 квітня 2021 року, прийняте рішення №24-5/2021 «Про Звернення до Прем’єр-Міністра України, Голови правління Пенсійного фонду України, Генерального директора АТ «Укрпошта» щодо адресної доставки пенсій та інших виплат».
Так як Укрпошта завжди допомагала вирішувати фінансові та інші питання людям пенсійного віку та представникам соціально незахищених категорій населення, у своєму зверненні депутати Кутської селищної ради висловили занепокоєння вище зазначеним рішенням Уряду.
«Заради уникнення соціальної напруги, вимагаємо залишити можливість отримання вдома пенсій та інших виплат жителями гірських населених пунктів через працівників АТ «Укрпошта». Вважаємо, що соціальна функція зазначеного державного підприємства є не менш важливою за його рентабельність», – йдеться наприкінці депутатського звернення.

Пресслужба Кутської селищної ради

0 коментарів

Поки що немає коментарів

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *